Alkon käsityöläisoluet 2014 – Malmgård Emmer Tripel

Malmgård Emmer Tripel

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Emmervehnä on noin 10 000 vuotta vanha vehnälajike, jota viljeltiin jo maanviljelyn alkuaikoina. Voidaankin puhua historiallisesta lajikkeesta, joka on ruvennut vähitellen tekemään paluuta. Malmgårdilla tätä vehnää on viljelty sellaiset kolmisen vuotta ja tällä hetkellä viljelty ala on jo 18 hehtaaria. Emmeristä tehdään mm. pastaa ja risottoa, mutta tällä kertaa Malmgårdin Panimo käyttikin sitä oluen valmistuksessa, kun he valmistivat tästä muinaisvehnästä belgialaista Tripeliä. Kun lähtöasetelmat ovat tällaiset ja kyseessä, kun vielä on laadukkaita oluita valmistava panimo, niin ei jää epäselväksi että kiinnostaako tämä olut.


Lisää tietoa: Yle.fi – Ikivanha emmervehnä tekee paluuta

Panimo: Malmgårdin Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Tripel

Voltit: 8,3 %

Kantavierre: 18,5 %

Katkerot: 33,0 EBU

Väri:
13,0 EBC

Ulkonäkö: Parin sormen mittainen valkoinen vaahto ja oranssinkeltainen olut. Kaunista!

Tuoksu: Tuoksusta puskee esille hedelmää ja mausteita. Tuoksun puolelle on ammennettu reilulla kädellä hiivaa, vehnäistä maltaisuutta. Monipuolinen tuoksu. Onkohan se sitten tuo Emmer vai mikä, mutta antaa tuoksusta esille jotain täysin uutta.

Maku: Makumaailma tarjoaa mausteita, happamuutta ja hedelmiä. Hiivaa ja vehnää on myös sopivasti mukana. Raikas ja makeahko olut, jossa ei kuitenkaan liikaa makeutta. Emmer antaa tälle yksilöllisen ilmeen.

Tuomio: Erittäin onnistunut olut tähän suomalaisille panimoille, niin harvinaiseen tyyliin. Pitkästä aikaa sellainen olut, joka tarjosi niin tuoksu kuin myös makuosastolle jotain täysin uutta. Nautinnollinen makuelämys, josta kumarrus ja hatun nosto Malmgårdin suuntaan. 

Ostanko jatkossa: Tätä tuli ostettua jo toinenkin pullo ja jatkossakin voisi ostaa jos olisi saatavilla.

Mistä: Alkon käsityöläisolut 2014 valikoimassa.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50

Kolme sanaa: Loistava muinaisvehnä Tripel

One thought on “Alkon käsityöläisoluet 2014 – Malmgård Emmer Tripel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *