Hiisi Raivoava Rakki

Hiisi Raivoava Rakki

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Raivoava Rakki on jyväskyläläisen Panimo Hiisin  ensimmäinen olut, jolla he aloittivat viime vuonna toimintansa. Itselleni ensimmäinen kosketus tähän olueeseen oli Oluton –festarit Jyväskylässä viime vuoden syyskuussa ja valitsin kyseisen oluen syyskuun kuukauden olueksi, kun tein loppuvuodesta yhteenvetoa.

Nyt se Raivoava Rakki sitten hyökkäsi kimppuuni pulloversiona, kun Hiisin jätkät lähettivät minulle muutaman oluen maisteluun.


Panimo: Panimo Hiisi

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,2 %

Kantavierre: 14,3 %

Katkerot: 61 EBU

Väri: 23 EBC

Humalat: Humalointi on pitkin keittoa tehty, 5 minuutin välein heitellään humalaa keittokattilaan: Lajikkeet Simcoe, Chinook, Centennial, Columbus, Cascade, Amarillo

Maltaat: Maltaat ovat kaikki kotimaisia eli Vikingin maltaita: Pale ale, dark ale ja karamellimaltaita

Ulkonäkö: Raivoava Rakki hyökkää suu vaahdoten lasin kimppuun. Vaahtoa valuu rakin suupielestä oluen pinnalle kahden sormen verran ja vaahto on erittäin pitkäkestoinen. Väritys vaahdon alla majailevassa mallasjuomassa on kuparinoranssi. 

Tuoksu: Tuoksussa tulee esille trooppista hedelmää, karamellimallasta. Mukana myös jenkkilästä tuttu sitrus/havu –combo.

Maku: Maultaan Raivoava Rakki ei ole, niin aggressiivinen kuin olisi voinut kuvitella. Maussa reilusti mallasta ja just, kun tuntuu tämä rakki olevan kiltti pieni sylikoira, niin se iskee sitrushumalaiset hampaansa suoraan makuhermoihin. Yllätyshyökkäyksessä mukana myös havumetsän havinaa. Vahva maltaisuus pitää tämän voimakkaasti humaloidun Rakin kuitenkin melko hyvin hihnassa ja tämä onkin rungoltaan ja mieleltään tasapainoinen piski. Rakki tuo mukanaan myös korillisen trooppisia hedelmiä ja karamellia.

Tuomio: Omiin makutottumuksiini kuin suoraan rakennettu IPA. Tämä oli panimon ensimmäinen tuote, joten erittäin vahva avaus. Ei löydy kyllä yhtään moitittavaa.

Ostanko jatkossa: Aivan varmasti tulee ostettua, kun vaan sattuu Raivoava Rakki vastaan tulemaan

Mistä: Arvioinnissa olevan pullon sain panimolta ja tässä alla paikkoja, joista Raivoavaa Rakkia saa.

  • Jyväskylästä: Old Brick’s Inn, Tanssisali Lutakko, Ravintola Sohwi ja Vakiopaine.
  • Helsinki: Villi Väinö ja Bryggeri Helsinkiin on juuri menossa!
  • Tampere: Pub Kultainen Apina.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Kolme sanaa: Juoma minun makuuni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *