Alkon pääsiäisoluet 2014 pohdintaa…

Alkon käsityöläisoluet tältä vuodelta alkavat olla nautittuna ja itselläkin muutamista vielä arviot pitäisi kirjoitella tänne blogin puolelle näkyville. Seuraava etappi onkin sitten pääsiäinen ja Alkoon saapuu teeman mukaisia oluita tai näin ainakin kaikki toivoi. Tällä kertaa Monopolimarkettiin tulee kuusi erilaista olutta ja ei näistä kaikki siihen pääsiäismuottiin oikein mahdu. Vaikka maailma onkin pullollaan pääsiäisoluita, niin ei ne vaan tänne rantaudu. Seuraavassa hieman mietteitä näistä tulevista oluista ja suositus, että kannattaako mielestäni kyseistä ostaa.

Chimay Triple (4,06€ / 0,33l)
Chimay perheen veljeksistä se keskimmäinen. Oikein laadukas Tripel, joka on ollut jo jonkin aikaa saatavilla Alkon tilausvalikoimassa ja sieltä on sitä tullut osteltua. Erittäin hyvä olut, jonka olen arvioinut aivan alakanttiin. Pitää ottaa uudelleen testiin ja katsotaan kuinka käy.

Aikaisempi arvio

Kyllä/Ei: Kyllä kannattaa ostaa ja ottakaa vaikka rinnakkaistestiin Alkosta löytyvän Bosteels Tripel Karmelietin ja pääsiäisvalikoimaan nyt saapuvan St Feuillien Triplen kanssa.

Laitilan Kievari Mämmi Stout (3,16€ / 0,33l)
Aikaisemmat mämmioluet eivät ole sytyttäneet juurikaan. Nyt vuorossa on 5,8 prosenttinen Stout ja kyllähän tämä kieltämättä jollain tavalla kiehtoo.

Kyllä/Ei: Kyllä kannattaa maistaa. Se että tykkääkö, niin on aivan sitten toinen asia. Itse olen vähitellen taas ruvennut mämmistä tykkäämään, niin nähtäväksi jää kuinka maistuu. Jos ei tykkää mämmistä, niin voi olla ettei kannata ostaa.

Neuzeller Apfel Bier (4,35€ / 0,5l)
Tämä hedelmäolut on täällä taas. Kyseinen olut oli pääsiäisvalikoimassa viimekin vuonna ja jäi jo silloin maistamatta. Omenamehutiivisteellä höystetty olut ei kyllä anna syytä riemun kiljahduksiin. Mitäpä luulette oisko Saksasta löytynyt parempia pääsiäisoluita tämän tilalle?

Kyllä/Ei: En ole maistanut, enkä tule maistamaan. Suosittelenko maistamaan, no en suosittele.

Ørbæk Påskebryg (4,34€ / 0,5l)
Tanskalainen Dunkler Bock, joka on vieläpä luomutuote. Vuoden tauon jälkeen Ørbæk on takaisin pääsiäisvalikoimassa. Viime kerralla ei tullut maistettua.

Kyllä/Ei: Kyllä! Vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta eli maistoon!

Rochefort 10 (6,47€ / 0,33l)
Tässä on yksi huikeimpia oluita, mitä olen eläissäni maistanut. R10 majailee omassa TOP5 –listassani sijalla neljä ja olen antanut sille 44/50 pistettä. 11,3 prosenttinen belgialainen Quadrupel hienolta Trappist –panimolta. Hinta jolla Alko tätä yrittää kaupata on hurjan korkea. Omat pulloni olen hommannut huokeampaan hintaan ja vieläpä kotiovelle kuljetettuna.

Jaskan vertailu: Rochefort 10 vs. Rochefort 8

Kyllä/Ei: KYLLÄ!!! Maistakaa ihmeessä! On tämä vaan taivaallisen hieno olut!

St Feuillien Triple (4,45€ / 0,33l)
Toinen näistä pääsiäisvalkoiman Tripeleistä ja tämä on itsellä vielä maistamatta. Lukemani perusteella pitäisi olla Chimayn tasoinen Tripel, joten ehdottomasti kiinnostaa.

Kyllä/Ei: Kyllä kannattaa ostaa, koska uskon jo maistamatta, että kyseessä on hyvä olut.

Sellaisella valikoimalla Alko rakentaa meille pääsiäistä. Suppea valikoima, jossa loistavia oluita, itselleni maistamattomia oluita ja omppubisse. Loppuun lista vielä oluista mitkä otan maistoon. Miltäs teidän listat näyttää vai jääkö kokonaan nuo juomat hyllyyn?

  • Chimay Triple
  • Laitilan Kievari Mämmi Stout
  • Ørbæk Påskebryg
  • Rochefort 10 – Tämä lähtee maistoon, mutta omasta jemmasta poimitulla pullolla.
  • St Feuillien Triple

Eli taas jää maistamatta Neuzeller Apfel Bier…

One thought on “Alkon pääsiäisoluet 2014 pohdintaa…

  1. Kiitos Jage! Tämä on hyvä tyyli postata uutuuksista. Rehellisiä mielipiteitä. Pääsiäinen on Alkon olut-sesongeista tylsin. Tanskalaisen voisi kokeilla. Belgit pitäisi olla aina valikoimassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *