Ollessani viimeisimmällä Etelä-Suomen reissullani kävi Sori Brewingin Heikki Uotila tuomassa kotiani pari pulloa heidän oluitaan. Oluet olivat Investor Black IPA ja Wake me up (Before you coco).  Nyt sitten päätin ottaa nämä oluet maisteluun ja samalla televisiossa pyöri Mestareiden Liigan futismatsi. Aikaisemmin Sori Brewingilta olin maistanut Investor  IPAa, joka oli erittäin hyvä olut. Katsotaanpas minkälaiset nämä seuraavat oluet ovat eli otetaan parit Sorit.

Sori Brewing Investor Black IPA

Yleistä: Kyselin Sori Brewingin jätkiltä hieman infoa näistä oluista ja tässä on Investor IPAsta tietoa:

”Black IPA on vielä nimetön tuotteemme, joka nyt näin osakeannin yhteydessä kulkee myös Investor Black IPA nimellä, ja olemme sitä maistattaneet omissa tilaisuuksissamme. 

Black IPA on meidän ensimmäinen vedos ja kantamme paljon keskustelua herättävään tyyliin. Emme tahtoneet siitä paahteista paukkua, vaan enemmän hedelmäisyyteen taittuvaa. Sen tarkoitus on viedä maistaja yölliselle ajelulle Californian lämpöön.


Se on kuitenkin paljon enemmän kuin värjätty IPA. Käytimme siinä reilusti suklaaruis- ja ruismaltaita, jotka tuovat erottuvaa twistiä makuun. Olut on pehmeän tasapainoinen ja teoreettisia katkeroita on noin 70, alkoholia 6.7 %. Aromihumaloinnissa on käytetty Citra, Amarillo ja Centennial humalia.”


Panimo: Sori Brewing

Maa: Suomi

Tyyli: Black IPA

Voltit: 6,7 %

Katkerot: 70 EBU (teoreettinen)

Ulkonäkö: Erittäin reilu kolmen sormen mittainen kuohkea vaahto. Väritys on tummanruskea lähes musta.

Tuoksu: Paahteisuutta, ruista ja sitrusmaista humalointia. Tuoksussa paahteisuus ottaa niskalenkin humalointiin nähden.

Maku: Reilu greippinen humalointi, suklaata, paahteisuutta ja ruista. Maussa sitten humalointi menee paahteisuuden edelle. Paahteisuus jää melko taustalle ja suklaa tulee hienosti esille antaen kivan vivahteen tälle oluelle. Ruis on sellainen, josta olen tykännyt mm. Porttereissa, mutta jotenkin se ei tässä niin hyvin toimi. Humalointi jää elämään suuhun pitkäksi aikaa.

Tuomio: Erottuu muista Black IPO:ista huomattavasti. Suklaa oli iso plussa, mutta ruis antaa takapakkia. Verrattaessa Hiisin Pläkkiin ja BrewDogin Libertine Black Aleen, niin noissa kahdessa on mukavasti balanssissa humalointi ja paahteisuus. Tässä Investor Black IPA:ssa humalointi ja hedelmät menevät paahteisuuden edelle, eikä samanlaista balanssia ole. Itselleni juuri tuo paahteisuuden ja humaloinnin täydellinen balanssi on se mistä Black IPOissa tykkään. Positiivinen oman polkunsa kulkija.

Ostanko jatkossa: Voisin ihan hyvin ostaa.

Mistä: Arvioinnissa olleen pullon sain panimolta. Tarjolla Sori Brewingin järjestämissä esittelytilaisuuksissa.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

Kolme sanaa: Positiivisesti poikkeava BIPA

Sori Brewing Wake me up (Before you coco)

Yleistä: Tässä on infoa tästä toisesta Sorin oluesta:  

“Wake me up (Before you coco) on Imperial Mocha Stouttimme. Nimen tälle oluelle saimme innokkailta faneiltamme Oulusta.

Tahdoime luoda moniulotteisen, tumman, pehmeän ja mielenkiintoisen oluen. Inspiraationa olutta suunniteltaessa oli täyteläisen tumman suklaan ja hienon ja tuoreen kahvin makuyhdistelmä.


Raaka-aineissa ei olla säästelty, vaan siinä on käytetty kylmäuutettua, tätä olutta varten valittua, italialaista espressoa ja kaakao nibsejä. Mausta löytyy tummaa suklaata, kahvia sekä mäntyistä ja yrttistä humalaa. Myös tässä tuotteessa olemme käyttäneet perinteisten ohramaltaiden lisäksi useampaa erilaista ruismallasta, joka tuo twistiä suutuntumaan. Se on voimakkaasti humaloitu Magnum, Chinook ja Cascade humalilla.”

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 7,6 %

Katkerot: 100 EBU

Ulkonäkö: Parin sormen mittainen kuohkea beige vaahto. Väriltään pikimusta.

Tuoksu: Tuoksussa reilu annos kaakaota, paahteista kahvia, taustalta tuntuu reilu humalointi ja suklaa.

Maku: Voimakkaasti katkeroa, humalointi sitruksista ja havumetsäistä. Kaakaota melko reilusti ja kahviakin löytyy, muttei niin paljon. Hieman kevyt tyylilajiinsa nähden. Makean puoleinen, mutta myös hieman kuivahko.

Tuomio: Kevyehkön puoleinen IS, mutta kuitenkin melko monipuolinen makumaailma. Pehmeys puuttuu ja tilalla on melko voimakasta humalatykitystä. Tässä on selkeästi potentiaalia, kun saadaan runkoa hieman vahvemmaksi, niin tulee olemaan loistava olut.

Ostanko jatkossa: Tätä ostan, kun tulee sellainen kymppiä hipovat prosentit ja samalla voimakkaampi runko.

Mistä: Arvioinnissa olleen pullon sain panimolta. Tarjolla Sori Brewingin järjestämissä esittelytilaisuuksissa.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 35/50

Kolme sanaa: Kevyt Imperial Stout

Loppuun vielä Sori Brewingin kuulumisia ja vastaajana Heikki Uotila:
Osakeannin viimeinen kuukausi käynnistyy juuri ja olemme tehneet road trippiä Suomessa ja Virossa. 200 000 euron rajapyykki häämöttää aivan lähelllä. Sijoituksia on kasassa jo niin hyvin, että voimme edetä suunnitelmien mukaisesti laitehankinnoissa ja tilojen etsinnässä. Viime viikolla kävimme katsomassa mm. virolaista limpparitehdasta aivan Tallinnan laidalta, jonka tilat ovat vapautumassa.

Verkkokauppamme kehitys on myös aloitettu ja siitä julkaisemme esimakua lähiaikoina.
Pääsemme myös lähiaikoina tekemään seuraavan erän Investor IPA:a, joka ehtisi maaliskuussa ravintoloiden hanoihin. Joka rintamalla tapahtuu siis nyt kokoajan uutta. Tiedotamme kuuluvasti, kun voimme tarkkoja päiviä luvata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *