Laitilan Kukko Vehnä

Laitilan Kukko Vehnä

Yleistä: Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta alkukevään uutuutena tulee maitokauppojen valikoimiin Kukko Vehnä. Tai ei tässä täysin uutuudesta voida puhua, kun aikaisemmin valikoimissa on ollut Laitilan Kievari Vehnänen, johon on tehty ainoastaan pieniä muutoksia. Kysyttyäni panimolta Kievarin ja Kukon eroja vastaus oli ”Kukon ero Kievariin on se että ohramaltaiden osuuksia ja mäskäysohjelmaa on hieman muutettu, tavoitteena tehdä oluesta hieman täyteläisempi.”
Kukko Vehnä tulee asettumaan hintaluokaltaan muiden Kukkojen kanssa samoihin hintoihin, joten voisiko tässä olla kilpaileva tuote Nokian Keisari EloWehnälle eli toinen olut edullisten suomalaisten käyttövehnisten – sarjaan.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 4,7 %

Kantavierre: 11,2 %

Katkerot: 15 EBU

Väri: 10 EBC

Ulkonäkö: Kukko Vehnän päälle muodostuu reilu valkoinen vaahto, joka on erittäin pitkä kestoinen. Väriltään olut on samea kullankeltainen.

Tuoksu: Tuoksussa esiin tulee hiivaa ja reilusti pehmeää vehnää. Taustalla mausteisuutta. Banaanisuus loistaa poissaolollaan.

Maku: Suutuntumaltaan melko kevyt. Maussa mukana tuoksustakin löytyneet hiivaisuus ja pehmeä vehnäisyys. Mausteisuuttakin on mukana. Banaanin pystyy tästä poimimaan vasta, kun alkaa olla melko lämmintä ja sekin on sellainen pieni eli Chiquita Mini’s.

Tuomio: Erittäin helposti juotava pehmeähkö vehnäolut, joka kuitenkin omaan makuuni kaipaisi jotain vahvempaa aromia, jolla erottuisi. Niin maku kuin tuoksukin olivat melko miedon puoleisia, kun itse toivoo sellaista jopa reilua banaanisuutta, joku hyvin esille tuleva mauste, pientä kirpeyttä tai jotain. Tämä on liian easy. Tulee varmasti uppoamaan mietojen makujensa puolesta monelle. Menee käyttövehniksenä, mutta ei pärjää kuitenkaan EloWehnälle.

Ostanko jatkossa: Kesäisin tulee varmaan janojuomaksi ostettua. Nautiskeluvehnät haetaan sitten Monopolin puolelta.

Mistä: Arvionnissa olevan tölkin sain panimolta. Tämä olut pitäisi jo löytyä R-Kioskeista ja kaupoista tulee löytymään 1.4.2014 alkaen.

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 31/50

Kolme sanaa: Helposti juotava vehnis

2 thoughts on “Laitilan Kukko Vehnä

  1. Josko tästä vielä saisi helposti lähestyttävänä tuotteena sellaisen porttioluen tuonne laatutuotteiden maailmaan. Itse kun olen laittanut merkille, että ainakin anniskeluliikkeiden puolelle vehnäiset ovat alkaneet löytää tietään ns. tuulipukukansan tuoppeihin. Ja vaikka näitä ihan hyviä maitokauppavehniä jo löytyykin, niin tässä voisi hinta ja etenkin (iso ja tuttu) merkki sattua kohdalleen tuolle edellä mainitulle kuluttajaryhmälle.

    1. Nämä Hefeweizenit ovat mielestänikin helposti lähestyttäviä ja tämä Kukko Vehnä voisikin olla juuri tälläinen porttiolut. Juuri miedon, mutta hyvinkin erilaisen makunsa verrattuna lager -oluisiin joita suurin osa juo. Hinta ja tunnettu merkki vaikuttavat myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *