Kotioluet: Huhtiniemi Brewery & Bakery Golden Ale

Huhtiniemi Brewery & Bakery Golden Ale

Yleistä: Nyt arvioinnissa on kotiolutta Lappeenrannasta. Huhtiniemi Brewery & Bakeryn Juhanin lähettämistä oluista maistelussa on saksalaisittain humaloitu kevyt Golden Ale. Juhani luonnehtii olutta seuraavasti:
”Saksalainen humalointi tuo tähän vähän sellaisen lagermaisen maun, vaikka hiiva oli suhteellisen neutraali jenkkihiiva niin se saisi olla vielä neutraalimpi, jotta sopisi paremmin humaloinnin kanssa yhteen. Tämä voisi olla vähän sellainen porttiolut lagereista aleihin ainakin jos humalointia aavistuksen keventäisi.”


Otetaanpas sitten maisteluun GA#1, niin kuin korkissa lukee…

Panimo: Huhtiniemi Brewery & Bakery

Maa: Suomi

Tyyli: Golden Ale

Voltit: 4,4 %

Humalat: Magnum ja Tettnang

Maltaat: Pale ja Wheat

Ulkonäkö: Kahden sentin mittainen vaahto, joka häviää oluen päältä lähes kokonaan parissa minuutissa. Väriltään läpikuultamaton keltaoranssi.

Tuoksu: Tuoksussa tulee esille ensimmäisenä karamellisuus ja hedelmäisyys. Taustalta esiin tulee hiven ruohoista humalaa. Banaania ja vehnää.

Maku: Suutuntuma melko kevyt. Ruohoista humalaa ja voimaisuutta. Hedelmäisyys tulee taustalta esille karamellin kera.

Tuomio:
Tästä tulee mieleen saksalaiset Kölschit. Helposti juotava janojuoma, mutta ei kuitenkaan hirveästi muuta. Kesällä päkki tällaisia menisi varmasti helposti auringossa jotain pihvejä grillaillessa.  Lopulta jää hieman vetiseksi. Humalointi on tässä kuitenkin maussa melko reilu ja vie tätä olutta aika paljon Saksan suuntaan. Juhani mainitsikin tuosta humaloinnin keventämisestä, niin se voisikin olla toimiva ratkaisu. Tässä tulee liikaa se saksalainen humalointi esille, joka ei vaan älyttömän hyvin toimi tuon hedelmän kanssa. Sieltä kun saisi makuun tuotua yhtä hyvin esille tuon hedelmäisyyden ja karamellin, niin pisteet nousisivat ropisten. Vaatii hieman hiomista.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 28/50

Kolme sanaa: Lagereista siirtymä Aleihin

2 thoughts on “Kotioluet: Huhtiniemi Brewery & Bakery Golden Ale

  1. Näin tekijän kommenttina että vielä toinen vähän vastaava kokeilu tuli tehtyä mutta ei tuo ale hiivan hedelmäisyys, vaikka neutraalimmasta päästä olisikin, vaan toimi yhdessä saksalaisen humalan, ainakaan tuon Tettnangin, kanssa. Tämä yhdistelmä onkin nyt hylätty ja kokeilussa on ihan muut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *