Bosteels Tripel Karmeliet

Bosteels Tripel Karmeliet

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Nyt isketään ensimmäinen arvio, jossa olevat kuvat on otettu uudella kamerallani. Reilun puoli vuotta otin blogini kuvat matkapuhelimellani ja muutamilla reissuilla oli lainassa siskoni kamera. Nyt asia on korjattu ja joulupukin avustuksella uusi kamera on nyt hommattu. Toivottavasti vaan vielä oppisin ottamaan kunnollisia kuvia 🙂

Arvioinnissa tällä kertaa on Tripel Karmeliet, jonka ensimmäistä kertaa maistelin ihan muutamia päiviä sitten. Se meni nautiskellessa, enkä siitä suurempi muistiinpanoja tehnyt. Päätin kuitenkin ottaa tämän oluen uudelleen maisteluun ja kirjoitella hieman juttuja tänne bloginkin puolelle.

Tripel Karmeliet on belgialaisen Bosteels panimon valikoimaan kuuluva olut. Panimo on perustettu vuonna 1791 ja sen perustaja oli Evarist Bosteels. Panimo on edelleenkin perhepanimo ja toimintaa pyöritetään tällä hetkellä jo 7. sukupolvessa. Tämän oluen valmistuksessa on käytetty ohraa, vehnää ja kauraa. Tripel Karmelietin valmistus on aloitettu vuonna 1996, mutta resepti perustuu vuodelta 1679 olevaan Dendermonden karmeliittaluostarista saatuun reseptiin.

Panimo: Bosteels

Maa: Belgia

Tyyli: Tripel

Voltit: 8,4 %

Kantavierre: 19,1 %

Katkerot: 11,0 EBU

Väri: 8,4 EBC

Ulkonäkö: Reiluhko parin sentin valkoinen vaahto. Väriltään samea kullankeltainen olut, jossa pintaan nousee reilusti kuplia.

Tuoksu: Tuoksussa reilusti banaania, leipää ja mausteita.

Maku: Mausta löytyy reilusti hedelmää. Sieltä voi poimia banaania, sitrushedelmää ja omenaa. Makean sokerinen ja melko helposti lähestyttävä Tripel.

Tuomio: Omaan makuuni liian makea, mutta siltikin oikein toimiva olut. 0,33 litran pullo on aivan maksimi, että minkä verran tätä pystyy nauttimaan.

Ostanko jatkossa: Pitää varmaan käydä hakemassa yksi puteli kellariin.

Mistä: Alkosta löytyy

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 35/50

Kolme sanaa: Helposti lähestyttävä Tripel

huom: 14.1.2014 oluen nimi korjattu

2 thoughts on “Bosteels Tripel Karmeliet

  1. Pieni tarkennus: Bosteels, ei Boostels. Itselleni tämä maistui kyllä hyvin, helposti meni alkoholisen Westmalle Tripelin ohi samoille pisteille Chimay Tripelin kanssa, vaikka rinnakkain en olekaan noita verrannut. Muistikuvieni mukaan tämä on kyllä makeampi kuin Chimay, mutta silti oikein maukas.

  2. Kiitos tarkennuksesta 🙂
    Itsekin muistelen, että tämä on makeampi kuin Chimay. Chimaylle olen aikaisemmin antanut 34/50 ja Westmalle on pisteyttämättä. Chimayn arviossa olen nostanut Westmallen sen edelle, mutta kyllähän nämä pitäisi ottaa rinnakkaisvertailuun, että selviäisi parhaimmuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *