Alkon käsityöläisoluet 2014 – Esimakua Rekolan Amerikan Eno

Ennen kuin Alkon käsityöläisoluet saapuvat hyllyihin tuomaan makuelämyksiä oluenystäville, niin tässä pientä esimakua tulevasta. Rekolan Panimolta on tulossa olut nimeltä Amerikan Eno. Amerikan Eno oli viime vuoden maaliskuussa saatavilla HOK-Elannon IPA-viikoilla ja nyt sitä tullaan saamaan laajemmalla säteellä.

Rekolan Panimon Malty-Jari kertoikin, että Amerikan Eno on erikoispano, joka on suunniteltu Amerikan Serkun ”isoveljeksi”. Jari kuvaili, että Amerikan Eno on vahvempi alkoholiltaan ja humaloinniltaan. Siinä on hiukan tukevampi mallaspohja ja enemmän myös makeutta tasaamaan ronskia humalointia.

Tässä vuoden 2014 Amerikan Enossa on luonnollisesti käytetty ainoastaan amerikkalaisia humalia. Humalat ovat tällä kertaa Cascade, Centennial ja Columbus. Kaikkia näitä on mukana myös kuivahumaloinnissa.

Kuva: Rekolan Panimo

Tyyli: American IPA

Voltit: 5,6 %

Kantavierre: 13,5 %

Katkerot: n. 70 EBU

Väri: Kinuskinruskea

Alkon hinta: 6,54 €

Alkon tuotenumero: 796556

Jarin luonnehdinta: Suodattamaton, kinuskinruskea, täyteläinen, voimakkaasti  humaloitu, sitruksinen, maltainen, kukkainen, greippinen.

Jaskan kommenttia: Rekolan Panimon oluista Amerikan Serkku on oma suosikkini, joten mielenkiinnolla odottelenkin, että kuinka Eno pärjää.

Lue myös Rekolan Panimon yhteenveto vuodesta 2013 – Rekolanpanimo.fi – Vuosi Rekolan Panimolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *