BrewDog Hardcore IPA

BrewDog Hardcore IPA

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Heti tähän jutun alkuun kerrotaan huhuja. Lueskelin netin syöväreistä, että tämä nyt arvioinnissa oleva Hardcore IPA olisi tulossa lähiaikoina Alkon vakiovalikoimaan.

BrewDogin valmistama Hardcore IPA oli minulla vuoden 2013 aikana useampaan otteeseen maistelussa, mutta juurikaan ei ole tullut muistiinpanoja kirjoitettua. Nyt otin sitten HC IPAn tarkempaan syyniin ja ajattelin tehdä arvion tästä oluesta. Tämä olut kuuluu suosikkioluideni suureen joukkoon.

Hardcore IPA on erittäin voimakkaasti humaloitu tupla IPA ja katkeroita löytyy kunnioitettavat 150 EBUa. Humalointi on suoritettu kolmikolla Centennial, Columbus ja Simcoe. Kuivahumaloinnissa on käytetty tätä samaa kolmikkoa ja se on tehty kahteen otteeseen. Jostain netin syövereistä lueskelin, että tämä nykyisin saatavilla oleva HC IPA olisi kolmas versio tästä oluesta. Aikaisemmissa kahdessa versiossa on käytetty humalina Simcoe, Chinook, Amarillo, Warrior humalalajikkeita.

Minulla oli ilo ja kunnia keskustella Suomen OlutExpossa BrewDogin pääpanijan Stewart Bowmanin kanssa ja hän kertoikin tämän oluen olevan hänen ehdoton suosikkinsa näistä hänen oluistaan. Tämän voin allekirjoittaa myös omalta osaltani, että kyseinen olut on BrewDogin oluista suosikkini.

 
Panimo: BrewDog

Maa: Skotlanti

Tyyli: Double IPA

Voltit: 9,2 %

Kantavierre: 20,5 %

Katkerot: 150 EBU

Väri: 18,0 EBC

Humalat: Centennial, Columbus ja Simcoe

Maltaat: Maris Otter-, kristalli- ja caramalt-maltaat

Ulkonäkö: Oranssinpunertavan oluen päälle muodostuu kahden sormen mittainen vaahto, joka on melko kuohkean puoleinen.

Tuoksu: Tuoksu iskee tajuntaan voimakkaasti. Esille tulee vahva greippinen ja havumetsäinen humalointi. Mukaan mahtuu myös reilusti kypsää hedelmää ja makeaa karamellimallasta. Tuoksuu erittäin hyvältä!

Maku: Maultaan HC IPA on erittäin greippinen, havumetsäinen. Voimakkaasti humaloitu olut, jossa myös karamellista mallasta ja kypsää trooppista hedelmää. Suutuntumaltaan täyteläinen. Erittäin hyvänmakuinen olut ja juuri sellainen mitkä minulle uppoaa kaikkein parhaiten.

Tuomio: Tuoksu ja maku ovat todella lähellä toisiaan. Voimakkaasti humaloitu olut, jossa lähes 10 prosenttia alkoholia, niin siltikin erittäin tasapainoinen juoma eikä alholikaan tule esille ollenkaan. Yksi suosikkioluitani ehdottomasti.

Ostanko jatkossa: Aivan varmasti tulee ostettua.

Mistä: Tämän pullon minulle toimitti Kemin olutkuriiri Systembolagetista. Jatkossa varmaan sitten Alkon hyllystä tulee haettua jos huhupuheet pitivät paikkansa 🙂

Olutopas.info pisteeni: 43/50

Kolme sanaa: Voimakkaasti humaloitu greippinektari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *