Luomuruokaa Marsalkan kanssa

Juoma lasiin ja lihaa ihmettelemään…

Viime kerralla, kun isäukkoni KalaHarri kävi kyläilemässä, niin kuvattiin Jaska Vaaleilla Laakereilla osa 4 ja hän toi tullessaan pakastimen täyteen itse kaatamaansa hirvenlihaa. Olen aina tykännyt hirvenlihasta ja on myös ilo seurata, että myös jälkikasvullekin maistuu. Rupesin tuossa muutama tunti sitten valmistamaan vuorokausi sitten sulamaan ottaneesta hirven ulkofileesta pihvejä ja kaivoin jääkaapista Saimaan Marsalkka Golden Ale Luomu –oluen ruoanvalmistusjuomaksi, niin siitä se idea tälle luomujutulle lähti. Hirvenliha on omassa mittakaavassani viimeisen päälle luomulihaa, vaikka se jostain lukemani perusteella ei sitä ole. Joku perustelee, ettei voi tietää mitä tämä vapaana oleva hirvi mussuttaa, niin ei voi sanoa sitä luomulihaksi. No väliäkös tällä, kun itse sanon, että luomua on niin silloin se minulle riittää. No mutta lähdetäänpäs valmistamaan evästä.

Muutama hörppy takana ja lihamöykky on muuttunut pihveiksi

Ensiksi tietenkin tärkein eli juoma kaadetaan lasiin, maistetaan ja sitten vasta pilkotaan liha sopiviksi pihveiksi. Siitä jäi tarkoituksella ”rippeitä”, joista väännän seuraavana päivänä hirvenlihakeiton. Ensiksi esipaistoin keittolihat ja samalla laitoin perunat porisemaan kattilaan. Perunatkin ovat omasta takaa, joten luomua. Ne eivät ole vapaana olleessaan päässeet syömään mitä sattuu 🙂

Tässä paistuu ensimmäinen setti lihoja…

Keittolihojen jälkeen painelin pihvit kämmenellä hieman ”lyttyyn” ja paistumaan voin kanssa pannulle. Paistelin niitä muutaman minuutin puolin toisin ja sitten folioon muhimaan n. 10 minuutiksi. Eipähän siinä sitten kun potut ja lihat lautaselle ja ruokajuomaksi olin käynyt paikallisesta alkoholiliikkeestä lunastamassa Saimaan Marsalkka Vaalea Luomu –olutta, joka toimii omaan makuuni ruoka- ja saunajuomana mainiosti. Hyvää ruoka- ja juomahalua.

Tälläinen sopivan miehekäsannos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *