Jaskan pikaiset – Mikkeller Beer Geek Breakfast

Mikkeller Beer Geek Breakfast

Olutopas.info – Arvio 

Jokin aika sitten tein pikaisen arvion Mikkellerin Stoutista nimeltä Beer Hop Breakfast. Tämä nyt arvioinnissa oleva Stout (Oatmeal Stout) on nimeltään Beer Geek Breakfast. Katkeroarvot ovat nousseet Beer Hopin 74 EBUsta, Beer Geekin tarjoamaan huikeaan 100 EBUun, joten vieläkin hurjempaa humalointia on odotettavissa ja humalalajikkeet ovat samalla vaihtuneet.


Oluen valmistuksessa on käytetty paahdettua ohraa ja kaurahiutaleita. Maltaina tässä oluessa on käytetty Pils-, kaura-, savu-, Caramunich-, Brown-, Pale Chocolate ja suklaamallasta. Humalina tässä on Centennialia ja Cascadea, kun Beer Hop Breakfastissa humalat olivat Simcoe ja Columbus. Kummassakin humalointi hoidetaan jenkkihumalilla. Tämä Stout on pintahiivaolut ja käytetty Ale hiivalla. Mukaan keitokseen on heitetty vielä kahviakin. Näillä eväillä valmistuu olutnörtin aamupala.

Olut kaatuu lasiin voimakkaasti vaahdoten. Oluen pinnalla muodostuu kolmen sormen mittainen beige vaahto, joka on erittäin pitkä kestoinen. Tuoksussa tulee esille reilu annos paahteista kahvia, tummaa suklaata ja hieman vaniljaa. Tuoksu oli mahtava ja maku on vieläkin mahtavampi. Maussa on erittäin paljon paahteista kahvia ja suklaata. Humalointi on erittäin voimakasta, mutta siitä on enin tuoreus jo tipotiessään. Pullon parasta ennen päiväys on 4.5.2012. Kuitenkin toimii älyttömän hienosti ja tarjoaa makunautinnon vailla vertaa. Vahvan maltainen ja erittäin tuhti olut. Aikaisemmin kehuin Beer Hop Breakfastia parhaaksi Stoutiksi, mutta nyt siirtyy pienellä erolla titteli tälle Beer Geek Breakfastille. Parhaan Stoutin titteli kuitenkin pysyy saman panimon sisällä. Huikea olut, siis aivan huikea!!!

Mistä: Ulkomailta
Kannattaako: Ehdottomasti kannattaa ottaa maisteluun ja itsekin otan uudestaan, kun vaan mahdollisuus tulee.
Pisteet: 43/50 

Muiden arvioita:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *