Kiteen Panimon Pajari Porter

Kiteen Panimon Pajari Porter

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Tuossa lauantai-iltana kävi Kiteen Panimon Olli Vauhkonen ohi mennen pudottamassa pari pulloa panimonsa uutuutta Pajari Portteria minulle maisteluun. Olin tuossa kesällä maistellut Ollin testiversiota tästä Portterista ja se oli erittäin hyvää. Kyseinen testiPortteri oli 6,5 %, joten tämä maisteluun saatu maitokauppavahvuinen 4,6 % on varmasti erilainen. Tämä Kiteen Panimon Pajari Portteri alkaa vähitellen löytymään kaupoista mm. Joensuun alueella ja samaan aikaan panimolta tuli maitokauppoihin toinenkin uutuusolut, joka oli IPA. Mennäänpäs kokeilemaan miltä tämä kiteeläinen Portteri maistuu

Panimo: Kiteen Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 4,6 %

Kantavierre: 10,2 %

Katkerot: 30 EBU

Väri: 80 EBC

Humalat: Columbus

Maltaat: Pale Ale, Chocolate ja Black

Ulkonäkö: Lasiin kaatuu tummaa olutta, jonka päälle syntyy melko hento parin sentin mittainen vaahto. Väriltään tumman ruskea ja lähes musta.

Tuoksu: Tuoksussa tulee esille paahteisuutta, hieman savua ja pientä turpeisuutta.

Maku: Maussa tuoksun tavoin paahdetta ja hieman savuisuutta. Mukaan mahtuu hieman kahvia ja ripaus suklaata. Suutuntumaltaan melko kevyt. Melko kuiva portteri. Jälkimaussa esille tulee pientä katkeroa.

Tuomio: Helposti nautittava maitokauppavahvuinen Portteri. Tämä toimi 6,5 –prosenttisena loistavasti, mutta tämä maitokaupparaja rajoittaa tätä olutta aika paljon. Tämän tyylilajin oluet kuitenkin kuuluisivat olla vahvemmalla prosentilla, jolloin myös runko olisi vahvempi. Nyt se jää hieman ohueksi. Pajari Porter helposti lähestyttävä. Hyvä sessio olut.

Ostanko jatkossa:  Tulen ostamaan jatkossakin.

Mistä: Arvioitu olut saatu panimolta. Saatavilla laajalla säteellä Joensuuta ja Kiteetä. Tarkempia saatavuustietoja tulen kertomaan myöhemmin.

Olutopas.info pisteeni: 32/50

Kolme sanaa: Hyviä sessio Portteri

One thought on “Kiteen Panimon Pajari Porter

  1. Näitä pienten panimoiden oluita on mukava nähdä putkahtelevan esille eri puolilla maata. Kunpa vain bulkkioluen suosijat huomaisivat tämän ja alkaisivat suosia määrän sijasta laatua. Ainakin tämä olisi laadukas ehdokas entry-leveliksi porttiteoriaan portteri/stout osastolle. Tämä portteri taitaa olla enemmän lähellä tuollaisia englantilaistyyppisiä kuin balttiporttereita, joita tuntuu olevan enemmistö tarjonnasta(?)
    Tuo sessio-sana (tai janojuoma tai saunaolut sanat muissa yhteyksissä) hieman särähtää korvaan… Mietin vain mitä se oikein tarkoittaa, kun mietitään alkoholia ja terveyttä. Jokainen olutharrastaja joutunee käsittelemään omalta osaltaan jollain tavalla sen puolen. Pyrkimys olisi nimenomaan laadun suuntaan määrän sijasta. Jos viikottaiset annokset on pidettävä minimissä, itse ainakin jätän "turhat" juomat pois ja keskityn harvoihin valittuihin täsmäiskuihin ehkä kerran pari viikossa. On se kuitenkin hermomyrkkyä se etanoli, ja virallinen riskirajasuositushan on aika lailla yläkanttiin. Tietysti sessionjuoman voi ymmärtää sellaisena juomana, jonka "tarkkaan analysointiin" ei niin keskitytä, niin sen voin kyllä ymmärtää. Sellaisenakin se tosin voi olla pois itse hifistelystä?
    Tämä nyt oli tällaista terveyspoliisi juttua… No hard feelings 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.