Jouluolut 2013 – Lervig Brewers Reserve Winter Ale

Jouluolut 2013 – Lervig Brewers Reserve Winter Ale

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Alkon jouluoluiden maistelu jatkuu ja nyt tällä kertaa testissä on norjalaista olutta. Oikeastaan tämän oluen maistelin jo kolmisen viikkoa sitten, mutta ei vaan ole ehtinyt runoilla arviota tänne blogin puolelle. Lervig Aktiebryggeri on vuonna 2003 perustettu norjalainen olutpanimo ja tämän panimon oluet ovat melko tuntemattomia itselleni. Noin reilu viikko ennen tätä Winter Alea maistoin Lervig Brewers Reserve Rye IPAa, joka oli erittäin hyvänmakuinen IPA. Toinen maistamani olut tältä panimolta on viime kesänä maistettu Lervig Johnny Low, joka on ehdottomasti vähäalkoholisten oluiden kärkikastia. Nyt kuitenkin isketään kehiin arviota tästä jouluisesta Lervigista. Mikä tekee tästä oluesta jo paperilla mielenkiintoisen on, että tämän valmistuksessa on käytetty kalifornialaisia rusinoita. Eikun norjalaisen rusinabissen kimppuun.

Panimo: Lervig Aktiebryggeri

Maa: Norja

Tyyli: English Strong Ale

Voltit: 8,3 %

Kantavierre: 19,2 %

Katkerot: 38,0 EBU

Väri: EBC

Humalat: Goldings ja Perle

Maltaat: Pale-, suklaa-, karamelli- ja münchnermaltaat

Ulkonäkö: Winter Ale on väriltään samea punaruskea ja päälle muodostuu melko lyhyt vaahto.

Tuoksu: Tuoksussa reilusti makeaa karamellimallasta ja hedelmää. Rusina tulee hyvin esille. Liian imelän tuoksuinen, jopa hieman etova.

Maku: Maultaan jatkaa tätä imelää linjaa. Erittäin  makean makuinen olut. Aimo annos paahteista karamellimallasta ja kuivattua tummaa hedelmää. Rusina on myös läsnä. Suutuntumaltaan täyteläinen.

Tuomio: Aivan liian makea omaan makuuni. Tässä oli lopulta melkoinen urakka saada koko 0,33 pullo juotua. Loppua kohti rupesi ihan kunnolla tökkimään. Ei toiminut omaan makuuni ollenkaan. Tässä Fuller’sin hallitsemassa tyylilajissa jää kyllä aika häntäpäähän.

Ostanko jatkossa:  Ei todellakaan tule ostettua

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2013

Olutopas.info pisteeni: 27/50

Kolme sanaa: Liian imelä rusinakeitto

3 thoughts on “Jouluolut 2013 – Lervig Brewers Reserve Winter Ale

  1. Seuraava askel blogin ulkoasun parantamisessa olisi paremman kameran hankkiminen. Sommitteluun ja valoon kannattaa kiinnittää huomiota. Nyt kuvat eivät näytä kovin houkuttelevilta. Lukiana en voi haistaa enkä maistaa, mutta nähdä voin. Ihminen tekee kuitenkin paljon johtopäätöksiä myös näön perusteella.

    1. Puhut täyttä asiaa. Entinen kamerani sanoi sopimuksensa irti muutama kuukausi sitten ja siitä lähtien olen joutunut ottamaan kuvat kännykällä. Haaveena olisikin tässä lähiaikoina hommata uusi kamera. Kuvat ovat tällä hetkellä aivan surkeita ja vituttaa joka kerta laittaa niitä tänne blogiin. Toivon mukaan asia korjaantuu ihan lähiviikkojen aikana

    2. Nyt äskettäin tilasin uuden kameran, joten toivottavasti rupeaa blogin kuvat paranemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *