Hyvää ruokaa, olutta ja musiikkia!

Viime viikon perjantaina kävin pyörähtämässä Helsingissä. Reissun päätarkoitus oli mennä Circukseen kuuntelemaan skotlantilaista Biffy Clyroa. Olin viimeksi pari vuotta sitten nähnyt kyseisen bändin Kalasatamassa Foo Fightersin lämppärinä, jolloin he tarjosivat energisen ja vauhdikkaan setin lähes 30 000 rockinystävälle. Kuultuani, että Biffy Clyro saapuu Suomeen, niin liput piti hommata välittömästi. Ennen keikkaa kävimme reilun parin tunnin kierroksen Kiasmassa, jossa
viimeksi olin käynyt joskus ala-asteella luokkaretkellä. Näyttelyssä oli
hienojakin juttuja, mutta muutamat ”taideteokset” olivat sellaisia,
että MITÄ VIT…!!! No kaikin puolin kuitenkin mukava kulttuuripläjäys eli
positiivinen fiilis jäi.

Kotkan kirkon uruista rakennettu valas!
Jonkin sortin ufomustekalasysteemi

”Japanin lipun sisällä”
”Joulupukin parta autonrenkaassa”
”Aa Tee Koo”

Tämän jälkeen olikin aika lähteä syömään ja paikaksi valikoitui panimoravintola Bryggeri Helsinki (Sofiankatu 2), jota minulle suositeltiin moneen otteeseen, sekä Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitokset vielä kaikille ruokapaikkaehdotuksista. Varasin pöydän kahdelle klo. 17 ja onneksi varasin, koska saavuimme paikalle, niin kaikissa pöydissä näkyi varattu -kyltti. Alkupalaksi tilasin neljä eri Bryggerin omaa olutta yhden desin maisteluannoksina ja tällä olikin tarkoitus kartoittaa itselleni se omaan suuhun sopivin olut ruokajuomaksi. Naamani eteen saapui:

  • Bryggeri Helsinki Porter
  • Bryggeri Helsinki Red Ale
  • Husaari 20 -vuotisjuhlaolut
  • Bryggeri Helsinki Pils
Maailman paras alkupala
Talon hanaoluet
Muut pullo-oluet

Näistä jokainen oli itselleni entuudestaan maistamattomia, joten siinä oli mukava maistella oluita ja keskustella mukavia. Ravintolana Bryggeri Helsinki näytti oikein tyylikkäältä ja oli viihtyisä. Panimolaitteisto oli hyvin esillä ja antoi juuri oikeanlaisen panimoravintola fiiliksen. Hetken maistelun jälkeen olikin aika tilata ruokaa ja päädyin valitsemaan Savuolut glaseerattu härän marmorifileepihviä, paprikapyreetä ja grillattua endiiviä…

Savuolut glaseerattu härän marmorifileepihvi, paprikapyreetä ja grillattua endiiviä

…ja ruokajuomaksi valikoitui noista neljästä mielestäni paras eli Porter. Ruoka oli oikein loistavan makuista. Laadukas oikein paistettu liha lähes suli suuhun. Paprikapyree oli mukavan mieto ja toimi sopivana lisukkeena pihville grillatun endiivin kanssa. Ensiksi ajattelin, että annos on ”raavaalle” miehelle liian pieni, mutta lopulta huomasinkin sen olevan juuri sopivan kokoinen eli nälkä siirtyi, eikä tullut se älytön ähky. Porter tarjosi pientä palanutta paahteisuutta, kahvia ja hivenen savuisuutta. Sopi pihvin kanssa loistavasti yhteen. Kaikin puolin loistava illallinen ja tästä olikin hyvä jatkaa eteenpäin. Ehdottomasti voin suositella muillekin ja varmasti tulee käytyä toistekin.

Bryggerin omat oluet

Teerenpeli Kampin IPA

Lähdimme kävelemään kohti Kamppia, jossa Circus sijaitsee ja kello oli vielä sen verran vähän, että emme viitsineet jäädä ulos kylmään tihku sateeseen jonottamaan, joten menimme Teerenpelin panimoravintolaan ottamaan yhdet. Päädyin ottamaan Teerenpelin Kampin IPA:n, joka oli itse asiassa aika hyvä IPA. Sopivasti katkeroitu, hedelmällinen ja hieman ruohoinen olut. Ei kuitenkaan mikään maailmanluokan India Pale Ale, mutta oikein maistuva olut. Sitten olikin aika siirtyä jonon jatkoksi. Paikalla oli paljon muitakin ihmisiä, koska olihan kyseinen keikka myyty loppuun jo ajat sitten. Pääsimme sisään klo. 19 ja showtime oli klo. 21. Ensi töikseen piti tarkistaa olutvalikoima, joka oli odotuksiin nähden juuri sellainen mitä voisikin kuvitella. Hanassa Lapin Kultaa ja pulloista löytyi kaksi ”erikoisuutta” Heineken ja Sol. Näin kun baarimikko kaatoi edellä olevalle lasillisen Heinekeniä ja itselleni tuli oikein puistatus ja kylmät väreet, joten päädyinkin valitsemaan Hartwallin Gin Lonkeron. Ei sekään mikään makuelämys ollut, mutta voittaa nuo kolme olutvaihtoehtoa. Saimme hyvät paikat mikseripöydän takaa, josta oli suora näköyhteys lavalle. Keikka oli uskomattoman hyvä ja setti kesti sellaiset tunti 40 minuuttia ja oli täyttä tykitystä jokaisen sekuntin ajan. Sellaiset pari kymmentä biisiä, joista kolme taisi olla itselleni ennen kuulemattomia.

Biffy Clyro @Circus
Stone’s
BLACK ’N BLEU

Hatebrew Imperialistisika IPA

Stone’s Golden Mufloni

Keikan päätyttyä olikin aika siirtyä iltapalalle Stone’s Gastropubiin (Keskuskatu 4). Kyseiseen paikkaan ihastuin viime Helsingin reissullani, kun kävimme OlutExpon jälkeen ilta/yöpalalla. Loistavia hampurilaisia ja olutta. Olen sitä mieltä, että mikään ei voita kunnon hampurilaista ja siihen kylkeen vielä maistuva olut. Tilasin ensimmäisenä HateBrewn Imperialistisika IPAa ja siihen BLACK ’N BLEU – hampurilaisen. Cajunmaustettu luomunaudan hampurilaispihvi, joka oli kuin pala taivasta. Käsittämättömän hyvä burgeri, jossa roquefort –juusto teki tästä elämyksestä täydellisen. Oluena Imperialistisika IPA oli muuten oikein hyvä, mutta hiilihapottomuus vielä häiritsee. Voimakkaasti katkeroitu ja marjamainen, mutta parannettavaa löytyy. Puolivälissä burgeria piti käydä lisää juotavaa ja otin edellisellä kerrallakin maistellun Beer Hunter’s Stone´s Golden Muflonin. Tästä tykkäsin viimeksi erittäin paljon ja samalla linjalla mentiin taas. Mukavan kitkerä ja hedelmällinen olut, joka sopii näiden burgereiden kanssa kuin nenä päähän. Stone’s ei pettänyt tälläkään kertaa. Kaikin puolin loistava makuelämys ja tulen jatkossakin palaamaan näiden hampurilaisten äärelle.

Päivä oli täynnä kulttuuria, ruokaa ja juomaa. Loistava päivä, jonkalaisia pitäisi pitää useamminkin. Seuraavana aamuna kävimme vielä brunssilla Karl Fazer Cafessa (Kluuvikatu 3) ja siellä kun pari tuntia söi herkkuja ja kittasi kahvia, niin kolme tuntia sai kaksinkerroin kävellä. Brunssin jälkeen kävin vielä Bryggeri Helsingin kaupassa shoppailemassa pullolliset Pilssiä, Brown Alea ja Husaaria. Pubin puolelta vielä iso lasillinen Weizeniä kruunasi reissun.

”Kevyt brunssi” @ Karl Fazer Cafe

Bryggeri Helsingin hanassa…
Bryggeri Helsinki Weizen
Reissun shoppailut 🙂

4 thoughts on “Hyvää ruokaa, olutta ja musiikkia!

    1. Kiitokset! Siitä ne vähitellen alkaa muotoutua! Saattaa se olla aikamoinen pehko nenän alla kun kuun loppuun päästään 🙂

    1. Sanotaanko, että niin paljon meni etten viitsinyt sydänkohtauksen pelossa edes laskea loppusummaa 🙂 Ei todellakaan ollut edullinen reissu, kun siihen liitetään vielä kahden henkilön junaliput edestakaisin ja keikkaliput. Harvinaista herkkua päästä tällä tavalla nauttimaan, joten ei senkään takia viitsinyt rahaa miettiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *