Kävijämäärät kuntoon…

Tällä viikolla blogissani on muutamina päivinä ollut normaalia enemmän kävijöitä ja huomasin Bloggerin kävijätilatoissa, että mm. seuraavilta sivustoilta on tullut kävijöitä:

  • Vampirestat(piste)com
  • Adsensewatchdog(piste)com
  • 7secretsearch(piste)com

Näiltä sivustoilta oli tullut olevinaan kävijöitä 1171 kaiken kaikkiaan. Kyseessä ei ole oikeat oluenystävät yms. vaan ne on jotain huijaussysteemejä. Lopetan sivuston kävijämäärien seuraamisen Bloggerin kautta, kun kerran Google ei osaa noita sivustoja blokata. Näin ollen otan käyttöön ulkopuolisen kävijämäärä laskurin ja samalla poistan noilta yllämainituilta sivuilta ”tulleet” kävijät kokonaiskävijämäärästäni.

Kävijämäärä: 170 938
Huijauskäynnit: 1171
Oikea kävijämäärä: 106 767 

Lisätietoja tästä asiasta mm. Villesdesign.fi – Vampirestat yrittää imaista blogistani

2 thoughts on “Kävijämäärät kuntoon…

  1. Nuo ulkopuolisetkaan kävijälaskurit eivät aina anna tarkkaa tietoa kävijämäärästä koska ne toimivat javascriptillä ja se voidaan helposti estää. Tosin silloin kävijämäärä on todellista pienempi eli päinvastoin kun tässä tapauksessa.

    Google suodattelee noita kyllä jollakin tapaa, mutta en ole päässyt vielä ihan täysin selville että miten.

    Statistiikassa on ollut viime aikoina muutenkin jotain hämärää, tutkin asiaa.

  2. Sama ongelma on ollut myös omassa blogissani, eli 'huijauskävijöitä' tullut suuria määriä muun muassa Vampirestatin ja Adsensewatchdogin kautta. Kuulemma Google Analytics ei näitä huijaussivustojen kävijöitä laske mukaan ja ainakin itselläni Analytics ei ole näyttänyt ollenkaan huijaussivustojen kävijöitä. Siksi luotan enemmän Analyticsiin kuin Bloggerin seurantaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *