Sinebrychoff Nikolai Vaalea Lager Luomu (4.7%)

Sinebrychoff Nikolai Vaalea Lager Luomu (4.7%)

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Muutamia päiviä sitten laittelin arviota Nikolai vuosioluesta, joka ei itselleni uponnut ollenkaan. Nyt sitten arvionnissa on samaisen suurpanimon luomuolut uutuus. Kun lueskelee tietoja tästä oluesta, niin sieltä tulee esille positiivisia asioita esim. täysmallasolut ja luomu. Odotukset eivät jotenkin vaan silti ole hirveän korkealla, kun tämän purkin jääkaapista kaivoin esille. Eipä siltikään tuomita ennen maistamista. Hintaluokassaan tämä on samassa, kuin Mallaskosken Panimon Kuohu Valioluokka Pils, joka oli oikein mainio Pilssi. No toinen on Vaalea Lager ja toinen Pils. Katsotaan kuinka Vaalea Nikolai onnistuu.

Panimo: Sinebrychoff (Carlsberg)

Maa: Suomi

Tyyli: Vaalea Lager

Voltit: 4,7 %

Kantavierre: 11,3 %

Katkerot: 19 EBU

Väri: 9 EBC

Ulkonäkö: Kahden sormen mittainen valkoinen vaahto, reilusti kuplia ja kirkas kullankeltainen väritys, jossa hieman oranssia.

Tuoksu: Tuoksu on melko mieto. Pientä viljaa ja metallia on havaittavissa. On tässä hieman ruohoisuutta, mutta hyvin vähän.

Maku: Tässä on reilusti hiilihappoja, joiden takaa tulee esille pientä ruohoisuutta ja viljainen maltaisuus. Metallia on myös mukana.

Tuomio: Liikaa hiilihappoja ja metallisuus hieman häiritsee. Ei nyt täysin susisurkea, vaan hieman perusbulkkia maistuvampi. Yhden tällaisen hinnalla mieluummin ottaa sen Valioluokka Pilssin tai pari purkkia Kukko Pilssiä. Loppujen lopuksi melko mieto suoritus, joka oli odotettavissa.

Ostanko jatkossa: Ei tule ostettua, kun samalla summalla saa maistuvaakin olutta.

Mistä: Kohta puoliin varmaan jokaisesta putiikista.

Olutopas.info pisteeni: 21/50

Kolme sanaa: Lähes perus bulkkia

2 thoughts on “Sinebrychoff Nikolai Vaalea Lager Luomu (4.7%)

  1. Kyllä tuota pienessä sievässä parin portterin jälkeen hörppi. Jos lisää metallia haluat kannattaa hankkia Koffin ja Broklynin porteria… luulin, että poron maksan syömisen jälkeen suuhun oli jäänyt rautainen jälkimaku. Hiilihappo nostaa edellisen ruuan makua, esim. valkosipuli suuhun.

    1. Kyllähän tuo ihan juotava oli, mutta halvemmallakin saa juotavaa. Tuo Koff/Brooklyn pitää ehdottomasti ottaa maisteluun. Muutaman kerran on tavan Koffin portteri ollut melko metallinen ja tuo hiilihappo taitaa olla ongelmana kaikissa kyseisen panimon tuotteissa. Kyllähän hiilihappoa pitää olla, mutta ei liikaa. Mielenkiinnolla maistelemaan "tuning" portteria tässä varmaan lähipäivinä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *