BrewDog Nanny State (0,5%)

BrewDog Nanny State (0,5%)

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Silloin tällöin on tullut kokeiltua näitä alkoholittomia oluita ja yleinen reaktio on ollut, että hyi S******!!! Tähän mennessä ei ole sattunut montaakaan sellaista alkoholitonta, josta oikeasti pystyisi hyvällä omallatunnolla sanomaan, että olipa hyvää. Tässä kuitenkin muutama, jotka on ihan maistuvia alkoholittomia:

  • Mikkeller Drink’in the Sun 12
  • Mikkeller Drink’in the Sun 13
  • Bavaria 0,0 Wit
  • Paulaner Hefeweissbier Alkoholfrei

Noista ylläolevista Mikkellerit olivat oikein hyvän makuisia, mutta erittäin ylihintaisia. Bavaria ja Paulaner taas sitä ok -osastoa eli juo, mutta ei mitenkään mullista maailmaa. Tämä nyt arvionnissa oleva BrewDogin Nanny State on ollut jo jonkin aikaa itselleni sellainen olut, joka on kiehtonut ja jota olen halunnut päästä maistamaan.

Tässä pari lainausta kirjoittamastani tupla artikkelista:
BrewDog – Two guys and a dog
BrewDog – Kaksi jätkää ja koira

”Nanny State was also a bit of a curveball. We brewed this in response to the unwarranted backlash received from brewing Tokyo*, an 18% beer. Nanny State is a 0.5% ABV ale, a Mild Imperial. Nanny State wasn’t just an afterthought or a side-project; it’s a hell of beer in its own right.”

”Nanny State oli myös aika odottamaton veto. Panimme tämän oluen vastavetona reaktioihin mitä Tokyo* herätti. Nanny State on 0,5 prosenttinen Ale. Se ei ollut mikään jälkiviisaus tai sivuprojekti, vaan itsessään helvetin hyvä olut.”

Ensimmäisen pullollisen tätä Nanny Statea hörppäsin suoraan putelista ja toisen kaatelin sitten jo lasiin asti. Oluen väri jotenkin yllätti, koska odotin melko vaaleaa keltaista lientä ja väri olikin melko tumman puoleinen. Samanlaisen yllätyksen oli kokenut myös blogikollega Tuopillinen –blogissa.

Panimo: BrewDog

Maa: Skotlanti

Tyyli: Vähäalkoholinen olut

Voltit: 0,5 %

Katkerot: 45 EBU

Humalat: Centennial, Amarillo, Columbus, Cascade ja Simcoe. Kuivahumaloinnissa käytetty Centennial ja Amarillo

Maltaat: Kahdeksan erilaista mallasta.

Ulkonäkö: 3 sentin mittainen kuohkea ja kupliva vaahto, joka on erittäin pitkä kestoinen. Jättää melko reilusti pitsiä lasin reunoille. Väriltään punertavan tummanruskea olut.

Tuoksu: Tuoksussa voimakasta havuisuutta ja greippiä. Erittäin hyvän tuoksuinen olut, jossa keveys kuuluu asiaan eikä häiritse. 

Maku: Ensiksi suuhun iskee voimakas greippinen ja havuinen ilotulitus, joka hetkessä muuttuu erittäin keveäksi ja vetiseksi. Virkistävä janojuoma. Oluen runko on erittäin kepeä, mutta oluen sieluna toimiva voimakas humalointi tekee tästä mainion juoman.

Tuomio: Ehdottomasti paras maistamani alkoholiton olut. Vetisyydet, keveydet ja olemattomat rungot annetaan täysin anteeksi, koska onhan tähän 0,5 %:seen juomaan saatu iskettyä reilusti makua, josta monet muut oluet vaan haaveilevat. Erittäin mainio olut tyylissään.

Ostanko jatkossa: Ehdottomasti tulee ostettua. Tulee kuulumaan jääkaapin vakiovarustukseen jos vaan saatavuus kauppojen hyllyllä pysyy kunnossa. Helppo valinta olueksi, jonka voi milloin vain kiskaista huiviinsa.

Mistä: Oman pulloni löysin Joensuun Pilkon Citymarketista. Huom. kannattaa etsiä alkoholittomien oluiden hyllystä.

Olutopas.info pisteeni: 30/50

Kolme sanaa: Olut joka tilanteeseen

4 thoughts on “BrewDog Nanny State (0,5%)

  1. Pystytkö sanomaan kotikaljaa juotuasi, että olipa hyvää? Eihän kotikalja nyt kummoista ole jos sitä oluena arviosi, mutta juomana ylipäätään sen voi sanoa olevan hyvän makuista. Alkoholittomien oluiden kohdalla asia on mielestäni samoin. Ihmettelin vain miten yleensä hyvin miedon makuiset alkoholittomat voivat maistua jonkun mielestä pahalta.

    1. On olemassa hyviä kotikaljoja ja huonoja kotikaljoja. Minulle kotikalja on kotikaljaa ja alkoholittomat oluet kuuluvat erikastiin. Sitten vielä on nämä vähäalkoholiset oluet, joissa on jo hieman enemmän prosentteja. Kaikissa näissä kolmessa on sekä huonoja ja hyviä. Tuossa ylhäällä on mainittu ne alkoholittomat/vähäalkoholiset, jotka mielestäni ovat juotavia. Listalta saattaa puuttua joitain. On myös tullut monta sellaista vastaan, jotka ovat olleet todella epämielyttäviä juoda esim. Martens Lasso Zero ja Eggenberg Alcohol Free. Lähes kaikissa pahan makuisissa alkoholittomissa oluissa on ollut järestään erittäin voimakas metallinen maku, joka on häirinnyt. Kaupan kotikaljoista/Kvasseista oma suosikkini on Ragutis A. Le Coq Kvassi. Eihän se varsinaisesti täysiverinen kotikalja ole, mutta sinne päin 🙂

    2. Kiitos vastauksesta, tämä selvensi. Ajattelin vain, että oletko yksi niistä joiden mielestä olut on automaattisesti pahaa, jos siitä ei löydy jotain voimakasta elementtiä (paahteisuus, katkeruus happamuus, jne.), mutta onneksi et ole. Metallisuus tosiaan voi olla häiritsevää.

  2. Samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Nanny State on "Ehdottomasti paras maistamani alkoholiton olut". Itseasiassa kaikki muut alkoholittomat mitä olen maistanut, ovat maistuneet kamalalle, mutta tämä on herkkua. Voimakkaasti humaloitu, kuten pullossakin lukee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *