Kotioluet: Kouvostoliiton Olut – BelgIPA

Kouvostoliiton Olut – BelgIPA

Yleistä: Tämähän perskeles meinasi hävitä arkistojen kätköihin. Ei olisi ollut ensimmäinen kerta, kun hyvä olut unohtuu laittaa blogiin. Muutama viikko sitten otin maisteluun Tuopin Ääressä –blogin kollegan Helsingin SOPPissa antaman pullon ja näissä kotioluissa on vielä se oma erilainen jännityksensä kuin kaupallisissa tuotteissa. En nyt tarkoita sellaista jännitysttä, että yrittääköhän tämä kotiolutharrastaja myrkyttää tämän olutblogistin –tyylistä jännitystä, vaan tarkoitan että jätkät tekevät kotioloissa saakelin hyviä juomia ja monesti niissä kokeillaan kaikenlaista rohkeammin, kuin kaupallisissa oluissa. Aikaisempi samaisen kotiolutherran panema HandiCap Imperial Stout oli maagisen hyvä, joten rima oli nostettu maailmanennätys korkeuksiin tätä seuraavaa varten. No maistellaan kuitenkin jokainen olut omana kokonaisuutenaan, eikä anneta menneiden iltojen kaljojen vaikuttaa eli juoma lasiin ja maistohon!

Panimo: Kouvostoliiton Olut

Maa: Kouvostoliitto 🙂

Tyyli:”Belgi IPA”

Voltit: 7,1 %

Katkerot: 70 EBU

Väri: 9 EBC

Humalat: Reilulla kädellä Galaxya, hieman Columbusta ja Cascadea, sekä aavistus Amarilloa.

Maltaat: Pils ja vehnämallas

Ulkonäkö: Samean keltainen olut, jossa hieman oranssia. Oluen päällä kahden sormen mittainen vaahto, josta jää sentin mittainen vaahtohuntu pitemmäksikin aikaa suojaamaan olutta.

Tuoksu: Tuoksussa on voimakasta greippistä humalointia ja belgihiivaa. Pehmeää hedelmällisyyttä oluen tuoksussa on hieman ja mukana myös sopivasti happamuutta.

Maku: Voimakkaasti humaloitu IPA, jossa tuoksussakin mukana ollut greippi tarkentuu maussa verigreipiksi. Belgihiiva jää melko lailla katkeroiden taustalle, mutta tulee hieman esille, kun antaa oluen pikkusen lämmetä. Aivan hiven vehnäisyyttä ja mäntymetsää.

Tuomio: Oikein maistuva kotitekoinen olut. Belgihiiva jäi pahasti katkeroiden jalkoihin, mutta se nyt ei haitannut yhtään. Mukava kesäinen olut, jota mielelllään nautiskelisi pullollisen jos toisenkin.

Aikaisemmin maistamani Kouvostoliiton HandiCap Imperial Stout oli erittäin loistava olut ja yksi tämän vuoden hienoimmista olutkokemuksista. Sitten kun pääsin maistamaan tätä BelgIPAa, joka oli erittäin hyvä olut, niin ei voi kuin sanoa että Kouvostoliiton Olut eli Tuopin Ääressä –blogin kollega osaa tehdä hemmetin hyvää ”kaljaa”. Tähän kun otetaan vielä mukaan Reittausblogissa arvioidut Kouvostoliiton RuiSaison II ja Kouvostoliiton Imperial Porter, niin ei voi kuin hattua nostaa näistä laadukkaista oluista.

Kolme sanaa: Verigreippisen katkeroinen kotiolut

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 35

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *