Beer Hunter’s Mufloni CCCCC IPA

Beer Hunter’s Mufloni CCCCC IPA

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Muutamia päiviä sitten Alkoon ilmestyi erittäin tervetullut olut, kun porilaisen Panimoravintola Beer Hunter’sin Mufloni CCCCC IPA saapui monopolimarketin hyllyihin. En ollut aikaisemmin maistanut kyseistä olutta, mutta olin lukenut tästä pelkkää hyvää. Nämä viisi C –kirjainta tarkoittavat viittä erilaista humalaa, jota tässä oluessa on käytetty ja niitä on tässä käytetty reilusti. Tämä on ainakin itselleni yksi tämän syksyn odotetuimmista olutuutuuksista Alkon hyllyllä.

Panimo: Panimoravintola Beer Hunter’s

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit:
7,0 %

Kantavierre:
17.4 %

Katkerot: 100,0 EBU

Väri: 63,9 EBC

Humalat:
Cascade, Centennial, Citra, Chinook ja Columbus

Ulkonäkö: Pitkä kestoinen kaunis kuohkea vaahto, jolla mittaa pari sormea. Väriltään tumman ruskean kuparinen. Vaahto jättää kaunista pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksu tarjoilee voimakasta humalointia, jossa persikkaa ja sitrushedelmää. Tuoksuun on mahdutettu myös mukavasti havumetsää ja hieman karamellisuutta.

Maku: Maku maailma on täynnä vahvaa humalointia. Trooppista hedelmää (persikka) ja kirpeää sitrusta. Reilusti havumetsää, pihkaa ja karamellia. Erittäin aromikas IPA.

Tuomio: Aivan käsittämättömän hyvää suomalaista olutta. Taas kerran on pakko ylistää Mika Heikkisen ammattitaitoa. Parasta suomalaista IPAa, joka menee lukuisten ulkomaalaistenkin saman tyylilajin edustajien edelle.

Ostanko jatkossa:
Aivan varmasti tulee ostettua ja itse asiassa kävinkin jo toisen pullon hakemassa.

Mistä: Alkosta

Olutopas.info pisteeni:
40/50

Kolme sanaa: Loistavaa suomalaista olutta

2 thoughts on “Beer Hunter’s Mufloni CCCCC IPA

    1. Erittäin hyvä idea, vaikka reaktion melkeinpä pystyy jo arvaamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *