St. Bernardus Wit

St. Bernardus Wit

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Witbier eli kyseessähän on belgialainen vehnäolut, jotka ovat ehdottomasti kesäjuomien parhaimmistoa. Tämä St. Bernardus Wit on valmistettu Pierre Celisin valvonnassa. Hän oli belgialainen oluenpanija, joka oli myös Hoegaardenin ja Celis Whiten takana eli kyseinen henkilö oli yksi tämän tyylilajin isähahmoja. Tämä Wit on itselleni ensimmäinen Sint Bernard – panimon oluista ja näistä kiinnostavin itselleni on ehdottomasti St. Bernardus Abt 12. Kesähelteellä optimaalinen valinta on kuitenkin Wit ja eikun grilli kuumaksi ja valko-olutta lasiin.

Panimo: Sint Bernard

Tyyli: Witbier

Voltit: 5,5 %

Ulkonäkö: Olut on väriltään samea vaalean keltainen ja sen päälle muodostuu reilu valkoinen vaahto, joka jättää paljon pitsiä lasin reunoille. Nostaa reilusti pientä kuplaa pintaan.

Tuoksu: Tuoksultaan mausteinen, hapan ja sitrusmainen. Mukana myös sopivasti banaania, hiivaa ja vehnää.

Maku: Maultaan voimakkaan mausteinen, erittäin raikas sitrusmainen ja taustalta puskee esille hiiva/banaani kombinaatio. Mausta pystyy havaitsemaan mukavaa omenaista hapokkuutta.

Tuomio: Ehdottomasti yksi parhaita tyylilajinsa edustajia. Todella hyvä kesäinen juoma, josta ei moitteita pysty keksimään.

Ostanko jatkossa: Varmasti tulee vielä ostettua, kun/jos tulee vastaan.

Mistä: Ulkomailta

Olutopas.info pisteeni: 39/50

Kolme sanaa: Loistava kesäinen olut

2 thoughts on “St. Bernardus Wit

    1. Ei löydy Alkon valikoimasta, vaikka minun mielestä tälläiselle loistojuomalle siellä olisi kyllä tilaa. Suomesta tätä ei varmaan hirveästi saa, joten ulkomaiden suuntaan pitää kääntyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *