Kotioluet: Kouvostoliiton Olut – HandiCap Imperial Stout

Kouvostoliiton Olut – HandiCap Imperial Stout

19.10.2012 lueskelin juttua mielenkiintoisesta kotioluesta. Juttu sijaitsi/sijaitsee Tuopin Ääressä –nimisessä blogissa ja oluen panijoista toinen oli tämän kyseisen blogin pitäjä Arto Halonen. Toinen henkilö oluen takana on Teemu Nurminen. Lueskelin juttua ja ajattelin, että nyt on kyseessä kovanluokan kotiolut tai sitten on blogistin runosuoni puskenut sellaista teksti, että oksat pois. Oli miten oli, niin haaveilin jo mielessäni, että tätä olutta olisi aivan mahtavaa päästä joskus maistelemaan.

25.7.2013 tapasin Arto Halosen (tunnetaan myös nimimerkillä Johnny Rio) Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot – festivaaleilla. Siinä sitten muutama tunti maisteltiin olusia saman pöydän ääressä, jossa oli myös Rauman lahja maailman olutblogeille eli Reittausblogin Harri ”Hayke” Metsäjoki 🙂 Jossain välissä iltaa Johnny Rio kävi sujauttamassa reppuuni neljä pulloa omatekoista oluttaan, jotka Hayken kanssa illan hämärissä jaettiinkin sitten keskenään. Minulle sattuikin pullollinen tätä HandiCappia ja lukuisten kuukausien haaveilut tästä oluesta toivat itselleni oikein mainion lopputuloksen.

3.8.2013 sitten illan hämärtyessä kaivoin tämän pullon esiin ja pääsin maistelemaan olutta, josta syyllinen oluen takana kertoo blogissaan ” Niin hyvää, että joulupukkikin nuolisi tätä lapasistaan.” Eikun tämä tummanpuhuva olut lasiin ja no… kerrotaanpas ennen maistelua hieman, että mikä tämä HandiCap Imperial Stout oikein on.

Tyyli: Imperial Stout
Voltit: 9,8 %
EBU: 70
EBC: 132
Maltaat: mm Pale-Ale, paahdettu ohra, suklaamallas, hiutaleita, karamellimallas.
Humalat: Columbus, Cascade, Willamette ja Fuggles.
Muuta: Kypsytelty 1,5 vuotta ja lisää tietoa löytyy Tuopin Ääressä –blogista, jossa mm. kerrotaan mistä tulee tämä oluen nimi.

Sitten mennäänkin maistamaan tätä kotitekoista Imperial Stouttia.

Ulkonäkö: Lasiin kaatuu täysin musta olut, jonka päälle rakentuu kolmen sentin mittainen mokkainen vaahto.

Tuoksu: Tuoksussa ensimmäisenä iskee voimakas tammisuus ja paahteisuus. Sitten tulee esille reilu tujaus viskiä ja kahvia. Tuoksussa mukana myös vaniljaa ja pikkusen lakua.

Maku: Maussa voimakas tammisuus ja viski kannattelevat tätä makujen harmoniaa tuoden mukanaan kahvista paahteisuutta, mukavan ripauksen vaniljaa ja hyppysellisen suklaata. Suutuntumaltaan täyteläinen ja paksuhko.

Tuomio: Ensimmäinen hörppy tätä olutta tuntuu, että räjäyttää makuhermot loistavuudellaan. Uskoin, että tämä olut on hyvä, mutta en olisi ikinä voinut kuvitellakaan sen olevan näin hyvää. Kouvostoliiton Olutpanimon jätkät ovat kyllä tehneet sellaisen keitoksen, että tälläistä makunautintoa ei voi kuin hymyissä suin nautiskella. Hienoa jätkät! Voinen sanoa, että jos puoli sekuntia mietin, että onko Johnny Rion tekstissä käytetty hieman värikynää, niin maisteltuani tätä olutta voikin ilmoittaa, että värikynä on ollut penaalissa ja jokainen sana on täyttä asiaa! Valehtelematta voin sanoa, että tässä on yksi tämän vuoden mielenkiintoisia maistamiani oluita.

Hullaantuneena tästä oluesta kävin antamassa ääneni tälle Kouvostoliiton Oluelle Panimoyhtiö Hiisin ja Oluton Festarin järjestämässä kotiolutkilpailussa nimeltä Taisto.  

Tehkää tekin oikea teko ja antakaa äänenne tälle loistavalle oluelle!!!

Kolme sanaa: Loistava kotitekoinen nautiskeluolut

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 40

Tässä vielä loppuun videopätkää tästä oluesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *