Kotioluet: Seilorin Belgi

Yleistä: Viime viikon sunnuntaina vietin kesälomani viime hetkiä ja tätä ajankohtaa varten olin säästellyt viimeistä Juhon valmistamaa kotiolutta. Tämä kyseinen olut oli belgiviritteinen, johon hän oli itse valmistanut kandisiirappia. Yhden pullollisen olin maistellut tämä samaista juomaa jo muutama viikko sitten ja tykkäsin oikein paljon.

Normaalisti Juho on kirjoittanut oluiden valmistusprosessista ylös tietoja sellaiset vajaa puoli sivua, mutta tämän oluen kohdalla tekstiä syntyi kaksi sivua. Humalina tässä oluessa on käytetty Magnumia, Willamettea, Brewer’s Goldia ja Cascadea. Lisäksi sitä on maustettu korianterilla ja pomeranssinkuorella. Erittäin mielenkiintoinen olut, josta Juho itse ei tykännyt ollenkaan.

Ruvetaanpas sitten maistelemaan!

Tyyli: Belgityylinen Vahva Ale

Voltit: 9,5 %

Ulkonäkö: Väriltään tumman ruskea läpikuultamaton olut, jonka päälle syntyy erittäin pieni vaahto, joka häviää oluen pinnalta melko nopeasti.

Tuoksu: Tuoksussa voimakas hiivan tuoksu ja erittäin makea. Kypsää hedelmää on myös tuoksussa reilusti.

Maku: Maultaan tämä olut on melko makea ja mausteinen. Humalointi antaa mukavan vivahteen muuten, niin belgityyliselle oluelle. Maussa tulee esille reilusti kypsää trooppista hedelmää, mutta myös sitrushedelmää. Oluessa on myös mukavasti hapokkuutta, joka jää suuhun elämään pitkäksi aikaa. Vaikka prosentteja on reilusti, niin tämä on hieman kevyt, joka tekee tästä helposti juotavan nautiskeluoluen. Mitä enemmän antaa oluen lämmetä sitä enemmän rupeaa alussa piilossa ollut alkoholi tulemaan esille, mutta kuitenkaan ei liian vahvasti.

Tuomio:
Oikein maistuva belgiolut, joka oli erittäin helposti juotava. Ei yllä belgityylisten oluiden kärkikastiin, mutta kuitenkin oli omaan suuhuni toimiva tapaus. Ei tästä kyllä moitteita pysty keksimään.

Kolme sanaa: Helposti juotava belgi

Pisteet:

Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 36/50

Tämä olikin sitten Juhon antamista kotioluista se viimeisin ja suuret kiitokset näistä oluista!

Tässä vielä loppuun kahden aikaisemmin maistellun oluen arviot:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *