Kiteen Panimon Pajari Pils

Kiteen Panimon Pajari Pils

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Viime viikon perjantaina Vauhkosen Olli kävi pikaisella visiitillä ja toi kolme pulloa käsin pullotettua Pajari Pilssiä. Kyseiset juomat oli tarkoitettu Jaska Vaaleilla Laakereilla Osa3:seen ja näistä pari pulloa kuvauksissa menikin. Pajari Pils pärjäsi tässä olutharrastajan ja perusoluenkäyttäjän oluttestissä mainiosti voittaen koko tiukan kilpailun. Yksi pullo jäikin sitten tarkempaa arviointia varten ja otin sen maisteluun sunnuntainiltana.

Suoralainaus suoraan etiketistä:
”Paha Pajari on julmuutensa vuoksi säilynyt kansan muistoissa. Pelkoa Pajari herätti ympäri Kiteetä keksimällä huvituksia muiden kustannuksella ja kansaa alistamalla.

Onneksi Pajarista päästiin, mutta on kuitenkin tärkeää vaalia perinteitä ja vanhoja tapahtumia.
Näillä seuduilla toimii Kiteen panimo ja valmistaa täysmallasoluensa, jotka olisivat varmasti myös Pajarille maistuneet.”

Olin aikaisemmin maistanut Kiteen Panimolta Pajari Pilsin viimeisen testierän oluen ja sitten erittäin maukasta Testiportteria. Nyt maistelussa sitten muutamien päivien päästä kaupoista löytyvä Pajari Pils. Pullo on kooltaan puolilitraa ja pullon etikettiä koristaa kuva Pahasta Pajarista.

Panimo: Kiteen Panimo

Tyyli: Pils

Voltit: 4,6 %

Katkerot: 22,0 EBU
 
Väri: 11 EBC
 
Kantavierre: 10,5 %
 
Kalorit: 165,4 kcal / 0.5L
 
Maltaat: Pilsner, Vienna, Munich
 
Humalat: Tettnang, Saaz

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu kahden sentin suuri kuplainen vaahto. Olut on sameaa ja väriltään oranssia.

Tuoksu: Tuoksussa on voimakasta leipäistä mallasta ja melko vahva hiivan tuoksu. Tulee mieleen hiivaleipä taikina. Ruohoista humalaa myös tulee esille.

Maku: Maultaan Pajari Pils on leipäisän maltainen ja mukana on mukavasti ruohoista humalointia.

Tuomio: Erittäin maistuva maitokauppa Pils, jossa mukavia aitoja makuja. Reilusti mallasta ja ruohoista humalointia. Erottuu selkeästi edukseen lukuisista maitokauppaoluista tarjoamalla nautinnollisen käsityönä valmistetun makuelämyksen. Uskon, että tämä olut tulee vielä paranemaan, kunhan Kiteellä tekevät vielä pari erää tätä Pilssiä. Kuitenkin oikein hyvä aloitus uudelta panimolta.

Ostanko jatkossa: Ehdottomasti tulen ostamaan.

Mistä: Täältä Pajari Pilsin saatavuustietoja

Olutopas.info pisteeni: 33/50

Kolme sanaa: Hyvä avaus Kiteeltä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *