Hornbeer Hophorn

Hornbeer Hophorn

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Tanskalainen Hornbeer on panimona itselleni uusi tuttavuus ja mielenkiinnolla lähdin maistelemaan heidän Black IPAa. Olut on hieno yhdistelmä voimakkaasti humaloitua IPAa ja sekaan on heitetty paahdettuja maltaita, jotka antavat Portteri/Stout vivahteita. Katkeroita on reilusti eli 135 EBUa, kuivahumaloitu neljällä eri humalalajikkeella ja eri maltaita tässä oluessa on käytetty viittä erilaista. Hophorn on suodattamaton ja suositellaan nautittavaksi 12–14 asteen lämpöisenä.

Panimo: Hornbeer

Maa: Tanska

Tyyli: Black IPA

Voltit: 9,3 %

Katkerot: 135 EBU

Ulkonäkö: Kahden sormen mittainen kuohkea beigevaahto koristaa väriltään tummanruskeaa täysin läpikuultamatonta olutta. Vaahto on erittäin pitkä kestoinen ja jättää reilusti pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksussa paahteinen mallas ja voimakas humalointi ovat pääosassa. Taustalla tulee sitten pieni määrä sitrusta ja trooppista hedelmää.

Maku: Maultaan erittäin paahteisen maltainen ja mukana on reilusti greippistä ja mäntyistä humalointia. Hieman lakua. Vaikka prosentteja on 9,3 niin se on erittäin hvyin peitossa.

Tuomio: Todella hyvä Black IPA, mutta häviää paremmilleen mm. BrewDog Abstrakt AB:06 ja Mikkeller Sort Gul.

Ostanko jatkossa: Voisin kuvitella, että joskus tulen uudelleen maistamaan.

Mistä: Ulkomailta

Olutopas.info pisteeni: 36/50

Kolme sanaa: Paahdetta, Humalaa, Greippiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *