Saimaan Marsalkka Vaalea Luomu

Saimaan Marsalkka Vaalea Luomu

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Toinen tämän vuoden uutuus olut Saimaan Juomatehtaalta on Alkon valikoimista löytyvä Marsalkka Vaalea Luomu. Tämä Premium Lager on prosenteiltaan 5,2 eli maitokauppojen puolelta ei tätä tulekaan saamaan. Kävinkin sitten Alkosta hakemassa pari purkkia tätä LuomuLageria ja tarkoituksena olikin ensimmäinen heittää huiviin ilman suurempia mietiskelyjä eli juoda vaan. Toisessa meninkin hieman pintaa syvemmälle ja keskityin, että mitä tällä oluella oli kerrottavana. Tölkin sisältä paljastuikin erittäin mainio olut.

Saimaan Juomatehtaalle suuri hatunnosta näistä luomutuotteistaan. Tämä nyt maistelussa oleva olut oli kolmas luomuolut panimolta tälle vuodelle. Nykyvalikoiman seitsemästä oluesta neljä on luomuoluita.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 5,2 %

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu melko pieni vaahto ja olut on väriltään keltaoranssi, hieman kultainen.

Tuoksu: Tuoksumaailma kääriytyy voimakkaan maltaisuuden ympärille. Mukana on viljaa ja viitteitä on ehdottomasti Helles –tyyliin.

Maku: Maussa maltaisuus jatkuu voimakkaana ja vilja tulee esille myös makupuolella. Pientä humalan puraisuakin havaittavissa. Pientä metallisuutta, mutta ei mitenkään häiritsevästi.

Tuomio: Oikein maistuva vahvan maltainen Lager, jossa selvää Helles tyyliä. Ei tästä kyllä huonoa sanottavaa keksi.

Ostanko jatkossa: Tulee varmasti ostettua jatkossa ja näyttääkin menevän kaupaksi, kun Joensuun kolmessa Alkossa oli 10.7.2013 ainoastaan neljä tölkkiä tätä olutta jäljellä. 

Mistä: Alkon valikoimassa

Olutopas.info pisteeni: 30/50

Kolme sanaa: Hellesmäinen Luomu Lager

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *