Saimaan Marsalkka Luomuvehnä

Saimaan Marsalkka Luomuvehnä

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Reilu vuosi sitten myyntiin tullut maitokauppavahvuinen Luomuvehnä kuuluu siihen harvinaiseen kastiin, joka on hyvänmakuiset maitokauppavehnäoluet. Siitä lähtien, kun tämä Luomuvehnä on ollut saatavilla kauppojen hyllyistä, niin useaan otteeseen on tullut kokeiltua ja kokeilut ovat ajoittuneet lämpimiin kesäpäiviin, jolloin tällainen juoma on parhaimmillaan. Olut on luomutuote, kuten nimestäkin voi huomata ja myydään puolen litran tölkeissä ja 0,33 litran lasipulloissa. Tämä olut oli itselläni tämän kesän grillauskauden avajaisolut.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 4,6 %

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu reilu valkoinen kuohkea vaahto. Olut on samea ja väriltään vaaleankeltainen. Vaahto kestää melko lyhyen aikaa oluen päällä.

Tuoksu: Tuoksultaan Luomuvehnä on tyylilleen uskollisesti banaaninen ja hiivainen. Tuoksussa mukana myös vehnämallasta. Voimakkaimmin esille tulee kuitenkin sitruksinen happamuus, joka antaa tälle oluelle erittäin mukavan säväyksen.

Maku: Maussa tämä happamuus on myös erittäin voimakkaasti esillä. Taustalla tulee banaanista hedelmällisyyttä ja hiivaisuutta. Reilusti hiilihappoja.

Tuomio: Erittäin hyvänmakuinen maitokauppavahvuinen Hefeweizen, jossa voimakas happamuus tekee siitä poikkeavan tuotteen. Mainio kesäjuoma, mutta toimii varmasti myös talvellakin.

Ostanko jatkossa: Kyllähän tätä tulee kesäisin osteltua eli kuuluu kesän vakio-ostoksiin.

Mistä: Löytyy lähes jokaisesta maitokaupasta.

Olutopas.info pisteeni: 33/50

Kolme sanaa: Hapan maistuva maitokauppahefe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *