Saimaan Marsalkka Luomuvehnä 6 %

Saimaan Marsalkka Luomuvehnä 6 %

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Nyt on vuorossa Marsalkka perheen Luomuvehnäveljesten vahvempi kuusi prosenttinen uutuusolut. Saimaan Juomatehdas on reilun vuoden valmistanut maitokauppavahvuisena tätä Luomuvehnää ja kyseinen olut, onkin ollut erittäin mainio kesäjuoma. Odotukset olivatkin korkealla, kun ensimmäisen kerran kuulin tästä tulevasta uutuudesta. Kuusi prosenttinen Luomuvehnä alkoikin löytyä juhannusviikon jälkeen melko hyvin Alkojen hyllyistä ja sieltä kävinkin heti sen poimimassa talteen. Tässä ensimmäisessä erässä on ollut hieman ongelmia korkin kanssa ja ensimmäisellä kerralla itsellekin sattui korkkivikainen  pullo. Korkki ei näköään ollut tarpeeksi tiiviisti kiinni ja olut oli päässyt kosketuksiin ilman kanssa. Sisältö oli hapan ja hiilihapoton. Onhan se selvää, että harmitti, mutta ajattelin ottaa oluen uudelleen maisteluun ja kävin hakemassa toisen pullollisen Luomuvehnää. Se kyseinen pullo olikin sitten kunnossa ja alla onkin arviota tästä oluesta. Panimolta kysyessäni näistä korkkivikaisista, niin ovat selvittämässä asiaa. Suosittelen maistelemaan, vaikka tässä ensimmäisessä erässä onkin ollut viallisia yksilöitä.

Niin kuin oluen nimi antaa olettaa on kyseessä luomutuote ja valmistuksessa on käytetty luomuvehnämallasta, luomuohramallasta ja luomuhumalaa. Tässä Luomuvehnässä on melko vahva humalointi ja katkerot asettuvat 45 EBU kohdalle.

Pullon kyljestä poimittua:
”Hedelmäinen ja hillityn raikas Marsalkka Luomuvehnä on vuosisataisia olutperinteitä vaalien valmistettu suomalaisen käsityön taidonnäyte.”

Mikäs tämä sitten on tyyliltään? Olutopas.info sanoo tämän olevan Weizenbock ja Alkon sivuilla lukee Hefeweizen. Voimakas humalointi ja prosentit voisivat viitata enemmän Weizenbockin puolelle, mutta mielestäni sillä nyt ei ole suurta väliä, kunhan olut maistuu hyvältä. Taidanpa itse laittaa tuohon alle, että Hefeweizenbock ja siksi, koska tyylillä ei ole mitään merkitystä 🙂 Kaikki mennään omalla tyylillään ja kotona olen monesti kuullut, että olen hieman tyylitajuton 🙂

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Tyyli: Hefeweizenbock 🙂

Voltit: 6,0 %

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu melko olematon vaahto. Olut on väriltään samea oranssinkeltainen. Seuraavalla maistelu kerralla vaahto olikin sitten komeampi, mutta kamera oli kateissa 🙂

Tuoksu: Tuoksultaan Luomuvehnä on hiivainen, banaaninen ja sopivan mausteinen.

Maku: Maussa mukana tuoksun mausteisuus. Olut on hyvin hedelmäinen ja voimakkaimmin esille tulee banaani. Hiivainen. Mukavasti tuntuu humalan katkerot.

Tuomio: Erittäin hyvä vehnäolut. Sopii hyvin Alkon valikoimaan, jossa ei hirveästi suomalaisia vehnäoluita ole. Mausteisuus ja voimakas humalointi antavat tälle oluelle hyvän säväyksen. Suosittelen. Ainut miinuspuoli tässä on pullonkoko. Kannatan vehnäoluissa yleensä puolen litran purnukoita, koska tällainen pikku pullo on kesähelteellä aivan liian pieni ja omaan vehnäolutlasiin kaadettuna pikku pullo ei täytä, kuin puoli lasia. Eli tälläistä pitäisi saada isossa päilärissä ja järkihintaan, niin eipä sitä muuta kesällä tarvitsis.

Ostanko jatkossa: Tulen varmasti ostamaan uudestaan.

Mistä: Alkon valikoimasta löytyy.

Olutopas.info pisteeni: 37/50

Kolme sanaa: Erittäin hyvä vehnäolut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *