Helsinki SOPP2013 – Saimaan Juomatehtaan juomatarjonta

Suuret Oluet Pienet Panimot – olutfestivaali alkaa 25.7.2013 ja kestää kolme päivää. Tapahtumapaikkana on Helsingin rautatientori ja ovet aukeavat torstaina klo. 12, jolloin ajattelin itsekin olla paikalla. Tämän tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Suomen vanhin pienpanimo Lammin Sahti.

Festivaaleilla nähdään 18 erilaista suomalaista pienpanimoa ja yksi Saarenmaalta Virosta saapunut panimo. Kolmen päivän aikana oluenystäville on tarjolla reilu 100 erilaista olutta ja lukuisia erilaisia siidereitä. Näiden lisäksi juoman kanssa on tietysti tarjolla niihin kuuluvia ruokia.
Kolmen päivän aikana festivaaleilla esiintyy mm. Heikki Silvennoinen, Pave Maijanen ja Pepe Ahlqvist. Tämän lisäksi luvassa on lukuisia keskustelutilaisuuksia, joissa mukana pienten panimoiden oluenpanijat jne…

Siinä olikin tiivistettynä hieman infoa tapahtumasta ja sitten onkin aika paljastaa Saimaan Juomatehtaan tämän vuoden Helsingin SOPPin juomatarjonta. Luvassa on panimon ennätysmäärä tuotteita, yhteensä 18 erilaista juomaa. Osa tuotteista on tölkeissä/pulloissa ja 12 löytyy hanasta.

Ensimmäistä kertaa tarjolla on panimon tulevan syksyn uutuustuote: Marsalkka Golden Ale Luomu 4,6 %. Tämän lisäksi kaksi uutuus siideriä Kuulas Luomuomena 4,7 % ja Kuulas Mesimarja Luomu 4,7 %.

Tässä vielä täydellinen lista kaikista Saimaan Juomatehtaan Helsingin SOPPissa tarjottavista juomista:

Marsalkka Vaalea 4,6%
Täyteläinen ja kullankeltainen täymallaslager, jonka normaalia tukevampi humalointi tuo olueen ryhtiä ja maukasta maltaisuutta.

Marsalkka Vaalea Luomu 5,2% UUTUUS
Täyteläinen ja kullankeltainen luonnonmukaisesti valmistettu täymallaslager, jonka normaalia tukevampi humalointi tuo olueen ryhtiä ja maukasta maltaisuutta.

Marsalkka Tumma 4,6%
Täyteläinen pähkinänruskea täymallaslager, jonka maussa on hedelmäisten ja paahtuneiden aromien lisäksi rotevaa maltaisuutta.

Marsalkka Luomuvehnä 4,6%
Raikas ja hienostuneesti humaloitu luonnonmukaisesti valmistettu luomuvehnäolut, jonka suodattamattomuus korostaa maun tuoreutta ja hedelmäisyyttä.

Marsalkka Golden Ale Luomu 4,6% UUTUUS
Hedelmäinen ja hillitysti humaloitu luonnonmukaisesti valmistettu pintahiivaolut, jonka tuoksussa ja maussa on samettista maltaisuutta sekä trooppisia hedelmiä.

Marsalkka Luomukarpalo 4,2% UUTUUS
Raikas ja hillitysti humaloitu luonnonmukaisesti valmistettu täysmallaslager, jonka tuoksussa ja maussa on keveää maltaisuutta sekä häivähdys suomalaista karpaloa.

Marsalkka Pils 4,6%
Suodattamaton pils.

Marsalkka Savu 5,5%
Suodattamaton pintahiivalla valmistettu savuolut.

Luostari Dubbel 7,5%
Hillitty ja hienotunteinen Valamon Luostarin kanssa yhteistyössä valmistettu maailman ainoa ortodoksiluostariolut.

Sidney Bechet P.A 5,5%
Etelän hetelmäisesti humaloitu Pale Ale.

Tom Anderson IPA 6%
Runsaasti humaloitu India Pale Ale.

Blue Skies IPA 7,2%
Raikas jenkkihumaloitu IPA (Cascade, Chinook ja Columbus)

Sunset IPA 7,2%
Raikas brittiläis-jenkkiläis-uusseelantilaisesti humaloitu IPA

Milneburg IPA 8% UUTUUS
Runsaasti eurooppalais-uusseelantilaisesti humaloitu, täyteläinen IPA

Cidre Sec Brutal 6%
Ruutikuiva maalaissiideri. Vuoden 2013 siideri (HBF).

Kuulas Luomuomena 4,7% UUTUUS
Kuiva 100% luomuomenoista valmistettu aito suomalainen luomusiideri, ilman lisä- ja säilöntäaineita. Sisältää vain omena oman sokerin.

Kuulas Mesimarja  Luomu 4,7% UUTUUS
Puolikuiva 100% luomuomenoista ja luontaisesta mesimarja-aromista valmistettu aito suomalainen luomusiideri, ilman lisä- ja säilöntäaineita. Sisältää vain omena oman sokerin.

Vieras Mies 4,7%
Hedelmäisen raikas puolimakea päärynäsiideri.

Itse olen festivaaleilla torstaina, sekä perjantaina ja tarkoituksena on tehdä kummastakin päivästä juttua tänne blogiin.

2 thoughts on “Helsinki SOPP2013 – Saimaan Juomatehtaan juomatarjonta

  1. Kiinnostaa tuo Golden Ale, se on varmaan tulossa maitokauppojenkin hyllyille. Hieno nähdä näitä hedelmäisiä aleja enemmänkin, nyt kun Nokia on raivannut tietä auki kuluttajien suuntaan.

    Toki aiemmin on ollut Stadilaisia ja muita, mutta ne ovat pienemmän jakelun tavaraa. VASP Pale Ale taas on enemmän brittityyliä.

    1. Golden Ale on tulossa maitokauppoihin tuossa syksyllä. Itsekin odotan erittäin paljon, että pääsee sitä maistamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *