Ruosniemen Pikkupomo

Ruosniemen Pikkupomo

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Pikkupomo on Ruosniemen Panimon ensimmäinen olut ja tämä oli itselleni ensi kosketusta panimon tuotteisiin. Tämä Pikkupomo lanseerattiin viime vuoden heinäkuussa. Olut on valmistettu käyttäen Pale Ale, Cara Plus 10 ja Crystal 100-maltaita. Humalaosastosta vastaavat amerikkalaiset Cascade ja Columbus. Maistelussa ollut Pikkupomo oli panimolta saatu pullotettu versio. Ruosniemen oluet ovat tällä hetkellä ainoastaan hanatuotteina. Hanassa tämä olut toimii varmasti eri tavalla, mutta sen sitten Helsingin SOPP viimeistään todistaa:)

Panimo: Ruosniemen Panimo

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 6,0 %

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu melko korkea kuohkea vaahto, joka kestää noin pari minuuttia vähitellen hiipuen jättäen lopulta puolen sentin suojan oluen pinnalle. Väriltään olut on kuparinpunainen läpikuultamaton.

Tuoksu: Tuoksussa pääosan ottaa kypsä hedelmä ja aromaattinen humalointi. Greippisyyttä ja karamellimallasta myös tuoksussa mukana.

Maku: Maussa on reilusti kypsää trooppista hedelmää. Humalointi tässä oluessa on greippisen sitrusmainen ja samalla mukana sopivasti brittityylistä puumaisuutta. Hieman tunkkainen.

Tuomio: Oikein loistava aloitus uudelta panimolta. Tykkäsin tästä Pikkupomosta erittäin paljon. Mukava amerikkalaishumaloitu Pale Ale, jossa kuitenkin melko brittityylinen meininki.

Ostanko jatkossa: Ehdottomasti pitää ottaa uudelleen maisteluun, kun vastaan joskus sattuu tulemaan.

Mistä: Oluen ajankohtaiset saatavuustiedot löytyvät panimon Facebook -sivulta

Olutopas.info pisteeni: 36/50

Kolme sanaa: Erittäin hyvä aloitus

Seuraavana luvassa arvio Ruosniemen toisesta oluesta nimeltä Piirimyyjä!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *