Ruosniemen Piirimyyjä

Ruosniemen Piirimyyjä

Olutopas.info – Arvio 


Yleistä: Ensimmäinen kerta, kun maistelin tätä Ruosniemen Panimon Piirimyyjää, niin kyseisessä oluessa oli mukana hieman häiritsevää sivumakuja ja hajua. Ajattelin, että tämän oluen täytyy olla huomattavasti parempaa, kuin ensimmäinen maistelukerta antoi olettaa, joten päätin ottaa sen uudelleen maisteluun ja ajankohdaksi valikoitui Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –olutfestivaalien perjantai päivä. Olut oli tämän päivän ensimmäinen, koska en halunnut ruveta analysoimaan tätä illanviimeisenä.

Mennäänpäs sitten uudelleen arvionnin kimppuun!

Panimo: Ruosniemen Panimo

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,7 %

Ulkonäkö: Ulkonäkö noudatteli melko lailla samaa linjaa, kuin ensimmäisellä kerralla, vaikka nyt olut valui lasiin suoraan hanasta ja ensimmäisellä kerralla kyseessä oli pullo. Reilusti vaahtoa rakentui oluen pinnalle, mutta tämä vaahto karkasi lähes olemattomiin jo kävellessäni pöydän ääreen. Väriltään juoma oli oranssinkultainen, jossa pientä ruskeutta.

Tuoksu: Tuoksussa vahvasti esille tulee greippi, trooppiset hedelmät ja mäntymetsä. Epäkurantista tuoksusta ei tietoakaan. Jo tuoksuttelemalla huomaa, että nyt on juoma huippu kunnossa.

Maku: Maultaan hedelmällinen ja karamellimaltainen nautinto, jossa reilusti greippistä ja mäntyistä humalaa.

Tuomio: Nyt oli Piirimyyjä huippu kunnossa ja maistui erittäin hyvältä. Ei löydy moitteita, mutta Pikkupomo on kuitenkin omaan suuhuni hieman parempi.

Ostanko jatkossa: Varmasti tulee ostettua uudelleen, kunhan vaan vastaan sattuu tulemaan

Mistä: Oluen ajankohtaiset saatavuustiedot löytyvät panimon Facebook -sivulta

Olutopas.info pisteeni: 36/50

Kolme sanaa: Erittäin hyvä APA!

Vanha arvio: 4.7.2013

Yleistä:  Pikkupomo oli erittäin hyvä Ruosniemen Panimon valmistama olut, joten odotukset tätä Piirimyyjää kohtaan olivat korkealla. Piirimyyjässä on käytetty katkerohumalana Magnumia ja kuivahumalointiin on sitten käytetty reilusti Cascadea. Oluessa on myös pieni määrä vehnämallasta. Tässä vanhassa arviossa kyseinen juoma oli pullotettu panimon jätkien toimesta ja lähetetty minulle.

Ulkonäkö: Reilusti vaahtoava olut, jossa puolet vaahdosta häviää hetkessä, mutta pari senttiä jää pitemmäksi aikaa oluen pinnalle. Väriltään oranssikultainen ja hieman ruskeahko olut.

Tuoksu: Tuoksultaan voimakkaan greippisesti humaloitu ja mukana pehmeää kypsää trooppista hedelmää. Joku pieni epäkurantti sivuaromi, josta en oikein saa kiinni.

Maku: Maultaan greippinen, trooppisen hedelmäinen ja karamellimaltainen. Havumetsäinen. Maussakin mukana jotain häiritsevää sivumakua, joka tässä hieman tökkii.

Tuomio: Häiritsevä sivumaku pudottaa hieman pisteitä, mutta muuten kokonaisuus oikein toimiva. Vaatii uudelleen maistelun, että varmistuu oliko kyseessä yksittäinen epäkurantti yksilö. Pikkupomo oli näistä Ruosniemen Panimon oluista omaan makuuni parempi.

Ostanko jatkossa: Tästä jäi hieman hampaankoloon, joten pitää ottaa uudelleen maisteluun Helsingin Suuret Oluet – Pienet Panimot –festareilla. Katsotaan festareiden jälkeen, että tuleeko pisteisiin muutoksia.

Mistä: Oluen ajankohtaiset saatavuustiedot löytyvät panimon Facebook -sivulta

Olutopas.info pisteeni: 31/50

Kolme sanaa: Jotain jäi hampaankoloon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *