Robinsons Trooper – IRON MAIDEN olut

Robinsons Trooper

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Tänään on lauantaina Jaska lähtee rokkaamaan. Oman kotikaupunkini rokkifestari Ilosaarirock alkaa tai oikeastaan alkoi jo eilen, mutta omalta osaltani alkaa tänään. Tämän takia laitankin asiaan kuuluvaa arviota tästä oluesta, vaikka kyseinen bändi ei festareilla esiinny. Kyseessä on kuitenkin rokkifestari ja maistelussa rokkibisse.

Bruce Dickinson ja Trooper

Vuonna 1983 levykauppojen hyllyihin ilmestyy albumi nimeltä Piece of Mind, jonka takana on yksi tämän planeetan kuuluisimpia ja omasta mielestäni parhaita yhtyeitä IRON MAIDEN. Neljäntenä raitana kaiuttimista kajahtaa pihalle yksi tämän orkesterin parhaimmista ja kuuluisimmista kappaleista The Trooper. Itse en juurikaan muista albumin julkaisua, kun synnyin pari vuotta myöhemmin 🙂

Vuonna 2013 kävelen Kontiolahden Lehmossa sijaitsevan K-Supermarketin käytäviä pitkin ja oluthyllyssä kiiltelee olut, jossa etikettiä koristaa Iron Maiden maskotti Eddie. Muutamien viikkojen etsiminen palkitaan ja saan poimittua itselleni pari pullollista Robinsons Trooperia eli aitoa IRON MAIDEN olutta. No onhan näitä rokkibissejä ollut jos jonkinlaisia vuosien varrella ja tänäkin vuonna on tullut kauppojen hyllyille uusia, mutta mikä tekee tästä  Robinsons Trooper oluesta sellaisen, että sitä minäkin olen hieman jo etsiskellyt? Tässä oluen valmistuksessa on muutakin itse bändiin liittyvää, kuin ainoastaan bändin logo pullon kyljessä. Tämän oluen kehittelyssä on oikeasti ollut mukana bändin laulaja Bruce Dickinson.

Pari muuta Rockbissee

Tälläkin hetkellä kauppojen hyllyistä löytyy muutamia rockkioluita ja tässä hieman niistä. Sinebrychoff on valmistanut Kotiteollisuus bändille heidän nimeään kantavan oluen. Tavalliseen Koffin kolmoseen verrattuna erot eivät juurikaan ole suuret. Katkeroita tässä on 5 EBUa enemmän, kuin perus Koffissa. Tälläinen ero saadaan aikaan sillä, kun Hynynen kerran parrallaan hämmentää keittoa. En halua tietenkään mollata Kotiteollisuutta, koska pidän kyseistä bändiä yhtenä parhaimmista suomalaisista rock – yhtyeistä ja monesti olen ajellut kohti Joensuuta taustalla soiden bändin ”Helvetistä itään” – biisi 😉

Toinen kauppojen hyllyistä tälläkin hetkellä löytyvä olut on äskettäin esiintymisensä Ilosaarirockissa peruuttanut brittibändi Motörhead. Bändi itsessään on legendaarinen, mutta oluesta ei voi kyllä sanoa samaa. Tässä on juurikin markkinointimielessä isketty bulkkilager putelin kyljeen kuuluisan yhtyeen logo.

Näistä kahdesta olen maistanut tuota Kotiteollisuus olutta ja voinkin sanoa, että ylihintainen perusbisse. Motörheadin oluen olen suosiolla jättänyt maistamatta, koska sanonta ”paskasta ei saa marmeladia” pätee tähän juomaan melko varmasti. Vaikka siinä olisi kuinka hieno etiketti, niin faktahan on, että sisältö lopulta ratkaisee. Enkä tästä ole kuullut mitään sellaista, että haluaisin edes maistaa.

Mennäänpäs sitten tarkemmin tähän IRON MAIDEN oluen kimppuun. Bruce Dickinson kajauttaa
ilmoille…

” You’ll take my life but I’ll take yours too
You’ll fire your musket but I’ll run you through
So when you’re waiting for the next attack
You’d better stand, there’s no turning back”

…ja pullonsisältö kaatuu lasiin. Eihän tätä olutta voi juoda kuuntelematta samalla kyseisen bändin musiikkia.

Panimo: Robinsons Brewery

Tyyli: English Pale Ale

Voltit: 4,7 %

Ulkonäkö: Kuparin värinen olut, jossa kahden sormen mittainen vaahto. Huom kuvassa näyttää hieman tumman ruskealta, mutta tämä johtuu huonosta kuvaajasta 🙂

Tuoksu: Tuoksussa on karamellimallasta, hedelmällisyyttä ja marjaisuutta. Puumaista tunkkaisuutta.

Maku: Maultaan hedelmällinen ja marjaisa. Brittityylinen puumaisuus on vahvasti esillä. Kuivahko juoma.

Tuomio: Perushyvä brittiAle, joka on näiden bändi oluiden ehdotonta kärkeä. Siltikin odotti voimakkaampaa humalointia. Pullo ja etiketti näyttää tiukalta rock-meiningiltä, mutta sisältö oli sitten jotain paljon kevyempää menoa. 

Ostanko jatkossa:  Toinen pullo lähtee Ilosaarirockkiin kaveriksi ROK ROK!!!

Mistä: Muutamista K-Supermarketeista ja K-Citymarketeista.

Olutopas.info pisteeni: 30/50

Kolme sanaa: Kerrankin maistuva bändibisse

Kuvat lainattu osoitteesta: www.ironmaiden.com 

Huom. Juttua muokattu  14.7.2013 klo.11, kun en osannut kirjoittaa oikein Motörhead 🙂

5 thoughts on “Robinsons Trooper – IRON MAIDEN olut

  1. Motörhead, ei Mötor!

    Ja bändin nimikko-olut….ei tosiaan kannata maistaa. Trooper oli minunkin mielestäni ihan ok, niin ajattelin, että testataan toinenkin. Ei olisi kannattanut.

    1. Oho! Niinpäs oli menny ooot ja öööt sekaisin. Pahoittelut! Kävin korjaamassa. Toinen Trooper oli ihan hyvä, kun Ilosaarirockissa kiskaisin pullosta suoraan muutamien muiden oluiden jälkeen

  2. Harmi, että Lemmyn terveys ei kestänyt Joensuuhun asti : (

  3. Love the picture of Bruce pulling the pint. Imagine being so lucky to have Bruce Dickinson pulling you a pint of his very own ale!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *