Rekolan Kesäkolli

Rekolan Kesäkolli

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Rekolan Panimon valmistama Vehnäolut, jonka valmistuksessa on käytetty tuoretta inkivääriä. Mausteina on inkiväärin lisäksi käytetty mm. luomu-appelsiininkuorta ja korianterinsiementä, joka on viljelty seitsemän kilometrin päässä panimosta. Itselleni tämä olut saapui Malty-Jarin postipaketin mukana ja siitä kiitokset Jarille.

Panimo: Rekolan Panimo

Tyyli: Vehnäale

Voltit: 4,3 %

Ulkonäkö: Lyhyellä kuplivalla vaahdolla päällystetty samea keltainen olut, jossa hieman oranssia.

Tuoksu: Voimakas inkiväärin tuoksu. Sitrushedelmät myös vahvasti esillä. Raikas. Tuoksu tuo mieleen siman. Vehnää hieman taustalla.

Maku: Kirpsakan sitrusmainen olut, jossa reilusti inkivääriä. Raikas. Suutuntumaltaan kevyt. Inkiväärin ja sitruunan hallitsemassa maussa vehnäisyys ei maistu lähes ollenkaan.

Tuomio: Maistuva kesäjuoma ja tykkään erittäin paljon inkivääristä, niin tämä toimii. Jos vähänkin inkivääri epäilyttää, niin tämä ei sitten toimi. Inkivääristä joko tykkää tai ei. Minä tykkään. Aurinkoisena päivänä takapihan terassilla uppoisi helposti. Kylmänä nautittuna maistuu hyvin, mutta loppu ehti hieman liikaa lämmetä, jolloin juoma ei enää niin hyvin toiminut.

Ostanko jatkossa: Joensuusta ei tätä ei saa, mutta joskus kun vastaan sattuu, niin voisin kuvitella kokeilevani.

Mistä: Täältä lisää saatavuustietoja

Olutopas.info pisteeni: 29/50

Kolme sanaa: Inkivääri, Sitrus, Raikas

Tässä loppuun vielä linkki, jossa Rekolan Panimon omistajan Malty-Jarin kirjoittamia ruokareseptejä, joissa joko käytetty Kesäkolli-olutta tai niiden kyytipoikana tämä olut sopii mainiosti.
Tuoppi ja Sapuska

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *