Rekola/Hiisi – Kaksi Kotia

Rekola/Hiisi – Kaksi Kotia

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Kävin pikaisella visiitillä Rekolan Panimolla ja Malty-Jari heitti kouraan pari putelia uutta kollaboraatio-olutta, jossa mukana valmistuksessa on ollut uusi jyväskyläläinen Panimo Hiisi. Kollaboraatio tarkoittaa karkeasti suomennettuna tavoitteellista ryhmätyötä ja selkeästi tässä juomassa on tavoite ollut tehdä ainakin jotain massasta poikkeavaa. Olut on tyyliltään ”Belgi-IPA” ja keitokseen on heitetty mausteeksi tyrniä. Kyseessä olikin sen verran mielenkiintoinen olut, että ensimmäinen pullo meni samaisena iltana nautiskeltaessa. Toinen pullo pitikin sitten ottaa tarkempaan syyniin ja kirjailla aistimuksia vihkoon ja vihkosta blogiin. Oluen nimihän on tosiaan Kaksi Kotia ja siitä tarkemman selvityksen on jo aikaisemmin kirjoitellut kollega Jyväskylästä, joten lukaskaa täältä, niin ei tarvitse minun suoraa kopiota ottaa omaan blogiini 😉

Panimo Hiisi on uusimpia suomalaisia pienpanimoita ja sijaitsee Jyväskylässä. Panimon rakentaminen on vielä hieman kesken, mutta mielenkiinnolla odotellaan milloin Hiisi pyörähtää kunnolla käyntiin!

Panimo: Rekolan Panimo ja Panimo Hiisi

Tyyli: Aromisoitu Olut (Belgi-IPA)

Voltit: 6,3 %

Ulkonäkö: Erittäin lyhyt/ohut vaahto. Väriltään punaruskea läpikuultamaton olut.

Tuoksu: Tuoksultaan belgihiivainen, jossa havumetsäistä humalointia. Trooppista hedelmää, josta voimakkaimmin tulee banaani esille. Pientä happamuutta havaittavissa.

Maku: Maultaan belgihiivainen ja mukavasti tulee esille humalan katkerot. Tyrni tulee esille jälkimaussa happamuutena antaen mukavan vivahduksen tälle oluelle. Mausteinen ja greippistä humalaa sisältävä olut, jossa mäntyisyyttä on myöskin havaittavissa.

Tuomio: Erittäin positiivinen ja onnistunut olutkokeilu. Erottuu edukseen ja oli makumaailmaltaan todella monipuolinen. Haastellinen tapaus, mutta niinhän se pitääkin välillä olla. Ehdottomasti pitää seurata, että minkälaisia oluita rupeaa Panimo Hiisi valmistelemaan.

Ostanko jatkossa: Jos tulee vastaan, niin voisi jopa vielä kokeilla.

Mistä: Saatavuustiedot – Facebook ja Panimo Hiisin Kaksi Kotia 

Olutopas.info pisteeni: 35/50

Kolme sanaa: Hyvää ”belgialaista” tyrniolutta 🙂

4 thoughts on “Rekola/Hiisi – Kaksi Kotia

    1. ole hyvä 🙂 ehdottomasti kannattaa kokeilla tämä olut. harvinaista herkkua 🙂

    1. Kysyin asiasta Rekolan Panimolta ja tässä vastaus: Samaa teemaa jatketaan Hiisin kanssa. Vielä ei ole varmaa, että tuleeko ihan samanlaista. Kaksi Kotia -olutta on pullotettu muutama sata pulloa ja lähtevät liikkeelle, kun kegit on varastosta loppu. Pari kegia tietty jäljellä festareille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *