Rekolan Amerikan Serkku

Rekolan Amerikan Serkku

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Rekolan Panimon oluiden saatavuus on tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa olematonta ja ainut saatavilla oleva on Alkon kautta tuleva Munkintie, joten Amerikan Serkkua ei näiltä seuduilta löydy. Itse pääsin kosketuksiin Amerikan Serkkuun vierailulla panimolla, jossa sain kolmisen putelia tätä serkkua mukaani. Ennen tätä en ollutkaan vielä päässyt maistelemaan kyseistä olutta. Rekolan Panimohan oli valmistanut tämän oluen, koska he halusivat tehdä hyvän saunaoluen ja sellaisen oluen, joka sopisi hyvin grilliruokien kanssa. Ensimmäinen Amerikan Serkku itsellä upposikin grillimakkaran kaverina oikein mainiosti. Seuraavassa putelissa oli elementtinä juhannussauna ja kolmantena olikin alla olevan arvioinnin vuoro. Amerikan Serkun ensiesiintyminen tapahtui viime kesänä Helsingin Suuret Oluet – Pienet Panimot – festivaaleilla.

Panimo: Rekolan Panimo

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Reilulla valkoisella vaahdolla päällystetty oranssinkultainen olut.

Tuoksu: Tuoksultaan hedelmäinen, makea karamellinen ja samalla sitrusmainen. Havumetsää.

Maku: Makean karamellinen, hedelmällinen ja sitrusmainen olut. Hieman kuiva ja melko kevyt olut. Taka-alalla myös maltaisuutta.

Tuomio: Kevyestä rungostaan huolimatta oikein mainio Ale, joka toimii grilliruoan ja saunankaverina mainiosti, mutta myös ilman ylimääräisiä tekijöitä ihan nautiskellessa. Tästä voikin sanoa, että tykkäsin erittäin paljon.

Ostanko jatkossa: Tulee varmasti vielä maisteltua.

Mistä: Täältä lisää saatavuustietoja

Olutopas.info pisteeni: 35/50

Kolme sanaa: Kevyt sitrusmainen ale

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *