Vakka-Suomen Prykmestar Pils

Vakka-Suomen Prykmestar Pils

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Maistelussa oleva Prykmestar Pils on Vakka-Suomen Panimon ensimmäinen myyntiin tullut olut. Viime kesänä ostin pullollisen VASPin olutta käydessäni Etelä-Suomessa ja tässä pullossa komeili härän kuva. Kyseinen olut oli nimeltään Vakka-Suomen Hereford Pils. Kyseinen olut oli Suomen Hereford ry:n 30-vuotisen taipaleen kunniaksi myyntiin tuotu olut ja tuossa vähän aikaa sitten selvisikin, että kyseinen olut oli juuri tätä Prykmestar Pilssiä. No väliäkös sillä mitä siinä etiketissä lukee. Sisältö ratkaisee ja olisihan se hienoa, kun olisi olut omalla etiketillä. Ajatusleikkinä vaikka tällainen, että miettikää tuo meikäläisen blogin logo olutpullon kylkeen:)
Kun olette näitä juttujani lukenut, niin minkälainen voisi olla olut nimeltä Jaskan kalja? Pistäkäähän kommenttia 🙂

Suora lainaus suoraan etiketistä:
Yli puolen vuosisadan tauon jälkeen on uusikaupunkilainen oluenpanoperinne jälleen voimissaan. Prykmestar Pils kunnioittaa Nystads Bryggerin vanhojen panimomestareiden taitoa jalostaa viljasta nautintoa.

Saksalaistyylinen pils-olut valmistetaan puhtaasti, parhaista raaka-aineista. Pirteän puraiseva jälkimaku sekä aromikas tuoksu syntyy kotimaista ohramallasta ja saksalaista Perle-humalaa taidokkaasti yhdistäen.

Hereford Pils

No mennäänpäs sitten sen sisällön kimppuun.

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Tyyli: Pils

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Prykmestar Pils on väriltään kullankeltainen olut niukalla valkoisella vaahdolla.

Tuoksu: Tuoksussa Pilsille ominaista ruohoista humalaa. Maltainen ja raikas tuoksu.

Maku: Maultaan perinteikäs peruspils eli ruohoa ja mallasta. Hieman yrttinen ja pikkuisen mieto.

Tuomio: Sopivan raikas janojuoma. Peruspilssi  joka oli oikein juotava, mutta ei millään tapaa mullistanut maailmaani. Maku oli hieman mieto ja olisi ehkä hieman toivonut enemmän humalan puraisua, kun nyt se jäi sellaiseksi leikkisäksi näykkäsyksi.

Ostanko jatkossa: Tuskin tulee ostettua jatkossa, kun edullisemmallakin saa peruspilssejä.

Mistä: Prismoista ja K-Citymarketeistä ainakin aika hyvin löytyy. Tämä arvioinnissa oleva pullo on saatu panimolta.

Olutopas.info pisteeni: 27/50

Kolme sanaa: miedosti humaloitu peruspils

3 thoughts on “Vakka-Suomen Prykmestar Pils

  1. Nimenä "Jaskan kaljasta" mieleen tulee maitokaupan perusbisse joka majailee siellä Lapin kullan ja Karhun kainalossa. Mutta jos nyt unohdetaan ensimmäinen mielikuva ja syvennytään asiaan hieman tarkemmin niin kunnon savuoluthan sen on oltava eikä mitään markettikamaa.

  2. Andy ja Johanna kumpikin ovat selvästi lukeneet blogia, kun noin hyvin on tietoa 🙂 Odottelen tässä sitä hetkeä kun joku panimo tekaisee olue nimeltä Jaskan Kalja. Tämä 10 % olut on Savuinen Double IPA, joka kellarissa kypsennettynä saa mukavia Barley Wine viboja 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *