Ruokapuoti Lumon Nokkospils

Ruokapuoti Lumon Nokkospils

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Ruokapuoti Lumo on Raumalla sijaitseva pieni putiikki, joka on tunnettu luomutuotteistaan ja erittäin runsaasta ja laadukkaasta olutvalikoimastaan. Itse en ole kyseisessä putiikissa päässyt käymään, mutta jos joskus eksyn Raumalle, niin tuo paikka on kyllä aivan ehdoton vierailukohde.

Tämä maistelussa ollut Nokkospils on Ruokapuoti Lumon yrittäjän Tero Suhosen idea ja hän on toimittanut raaka-aineet tätä olutta varten Vakka-Suomen Panimolle. Olut on viittä vaille luomutuote. Sen valmistuksessa on käytetty luomuohramallasta ja luomuhumalia. Oluessa käytetyt nokkoset tulevat Savonlinnan Yrttipajalta, jonka toiminta ei ole Luomu-sertifioitua, vaikka onkin luonnonmukaista. Olut on tyyliltään Pils ja mikä positiivisinta, niin se on suodattamaton eli luvassa on varmasti mielenkiintoinen makuhetki.

Suora lainaus suoraan etiketistä:
Nokkospils on sarjassaan toinen Ruokapuoti Lumon oma olut. Tämän suodattamattoman ja rapsakasti humaloidun kesäisen janonsammuttajan makuun tuo persoonallisen säväyksen Savonlinnan Yrttipajan nokkonen.

Niin kuin yllä olevassa lainauksessa kerrotaan, niin tämä Nokkospils oli toinen Lumon oma olut ja ensimmäinen oli porilaisen Beer Hunter’sin valmistama Ruokapuotilumon Talvistout. Sen oluen valmistuksessa on käytetty ruista ja Turun Kahvipaahtimon tummaksi paahtamaa kahvia.
Tässä linkki raumalaisen kollegani tarkempaan infoon tuosta Talvistoutista.

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Tyyli: Pils

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Nokkospilsin päälle muodostuu noin nelisenttinen valkoinen vaahto. Väriltään olut on kullankeltainen ja hieman samea. Vaahto jättää pitsiä lasin reunoille, kun hävitän tätä nestettä kurkkuuni.

Tuoksu: Jo ensi nuuhkaisulla tulee erittäin mielenkiintoinen normipilssistä poikkeava spesiaali tuoksu esille. Sellainen ruohon ja nokkosen sekoitus. Sopivan maltainen tuoksu.

Maku: Maultaan jotain aivan ennenkokematonta. Olutta jossa nokkosta!?! Tämä ei polttele samalla tavalla, kuin olisi loikannut perse paljaana nokkospuskaan, vaan nokkonen tulee sopivan voimakkaasti esille, eikä polttele ja tekee tästä oluesta aivan uniikin sarjassaan. Käsi kädessä nokkosen kanssa tulee ruohoisuus ja tässä on sellainen mukava humalan puraisu mukana. Olut jää elämään kitalakeen pitkäksi aikaa.

Tuomio: Erittäin hyvä normipilsseistä erottuva olut, jossa nokkonen on voimakkaasti, mutta sopivasti esillä luoden tästä toimivan kokonaisuuden. Erittäin mainio kesäinen janojuoma, jonka erityinen maku tekee tästä ennenkokemattoman ja unohtumattoman oluen. Tämä todellakin on Nokkosella maustettu olut!

Ostanko jatkossa:
Kyllähän tämä jos vastaan tulee, niin uudestaan otetaan maisteluun.

Mistä: Ainakin Raumalta Ruokapuoti Lumosta löytyy ja tämän lisäksi 40 laatikon jakelu on eri olutravintoloihin ja ainakin jyväskyläläinen kollegani on sitä löytänyt K-Supermarket Länsiväylästä. Kannattaa tämä etsiä käsiinsä, koska ei sitä joka päivä pääse maistamaan nokkosella maustettua olutta. Tämä arvioinnissa oleva pullo on saatu panimolta.

Olutopas.info pisteeni: 34/50

Kolme sanaa: Omalaatuinen ”luomu” nokkosolut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *