Mitäs Jaskankaljoille kuuluu?

Mitäs JaskanKaljat blogille kuuluu? No kiitos kysymästä, oikein hyvää! Kohta on blogini päässyt 10 kuukauden ikään ja tarkoitus olisikin jatkaa vahvasti eteenpäin porskuttaen läpi kesän kohti kylmää talvea. Ajattelin tähän väliin kertoa hieman tulevaisuuden suunnitelmia ja käydä läpi hieman myös takana olevaa mennyttä aikaa. Blogini on sen verran uusi, että tässä vielä harjoitellaan kirjoittelemaan, mutta pyrin saamaan silloin tällöin jonkinlaista luettavaa tuotettua. Tähän mennessä olen julkaissut reilut 130 artikkelia ja lisää tekstiä syntyy koko ajan. Pääasiassa palaute blogistani on ollut positiivista ja kannustavaa, joten kiitoksia erittäin paljon.

Kesä, Keisari 66 ja lohimedaljongit!!!
Marsalkka Luomuvehnä terassikaverina

Tällä hetkellä blogissani on työn alla mm. suomalaiset pienpanimot tutuksi –artikkelisarja ja Jaska Suosittelee. Näihin kumpaankin olen työstänyt hirmuisen määrän materiaalia ja pitänyt tiivistä yhteydenpitoa panimoiden kanssa. Haluankin tässä kiittää kaikkia mukana olevia panimoita, että ovat jaksaneet paneutua kysymyksiini ja kiitokset myös lähettämistänne olutmaistiaisista, joiden perusteella olen pystynyt laatimaan arvioita panimoiden tuotteista. Tähän mennessä olen julkaissut kolme panimoartikkelia ja lisää olisi tarkoitus saada luettavaksi, kunhan oluet on maisteltu/arvioitu ja pilkut viilattu paikalleen. Uskoisin, että tässä muutamien päivien sisällä tulen julkaisemaan seuraavan panimoartikkelin. Kesä on kuitenkin pienille panimoille melko kiireistä aikaa, niin en ole viitsinyt joka välissä häiritä, mutta vähän kuitenkin.

Jaska Suosittelee –osiossa on myös päästy vähän yli puolivälin ja lisää suosituksia pusken blogiin mahdollisimman pian. Seuraavana vuorossa vehnäoluet, koska ne ovat ajankohtaisia näin kesäaikaan.

Rekolan kolmikko

Lukijamäärät ovat olleet hyvässä nosteessa ja tässä hieman lukemia tähän mennessä. Viime vuoden elokuusta tämän vuoden helmikuuhun asti kävijämäärät kuukausitasolla olivat reilut 3000 kävijää ja siitä eteenpäin tasaisesti kasvaneet nykyiseen reiluun 7000 per kuukausi. Haluankin kiittää kaikkia lukijoita, että ovat jaksaneet pysyä mukana ja jaksavat meikäläisen juttuja lueskella. Olen pyrkinyt rakentamaan blogistani mahdollisimman monipuolisen sivuston, jossa kuitenkin se pääasia on aina olut. Minulla on lukuisia ideoita taskut täynnä, joilla blogini pysyy myös jatkossa monipuolisena, mutta niistä sitten jossain välissä lisää.

Mitä luvassa JaskanKaljoilla?

Nyt kerron hieman lähikuukausien suunnitelmistani, mitkä tulevat näkymään myös blogissani erilaisten juttujen muodossa.

Kesäkuussa tulen käymään Ruotsin laivalla ja samalla teen pikaisen pyrähdyksen Ruotsin puolella. Siitä luvassa pieni muotoinen juttu. Sitten tulen kesäkuun aikana käymään vierailulla ainakin yhdessä suomalaisessa pienpanimossa, johon sain kutsun. Kyseisen vierailun pohjalta tulen tekemään panimosta artikkelin. Voi olla, että panimovierailuja tulee enemmänkin.

Heinäkuussa onkin sitten tarkoitus käydä Helsingin rautatientorilla ensimmäistä kertaa Suuret Oluet Pienet Panimot –olutfestivaaleilla. Tarkoitus olisi olla siellä tutustumassa suomalaisiin oluisiin ainakin 25. päivä eli oman nimipäiväni kunniaksi. Voihan se olla, että seuraavaksikin päiväksi riittää maisteltavaa. Kesän aikana on myös tarkoitus seurata, kuinka Kiteen Panimo rakentuu tuotantokuntoon ja sieltäkin on luvassa olutarvioita, kunhan ensimmäiset oluet valmistuvat.

Lokakuussa onkin sitten seuraava merkittävä reissu luvassa, kun lähden ystäväni luokse Saksaan ja siellä on joku ”pikku festari” nimeltä Oktoberfest. Tästä luvassa kattava raportti.

Tälläisillä eväillä olisi tarkoitus lähteä kesää kohti ja lupaan, että olutjuttuja on luvassa jatkossakin.

Hyvää kesää lukijoille toivottaen Jaska

6 thoughts on “Mitäs Jaskankaljoille kuuluu?

  1. Blogin ulkoasu on miellyttävä. Tässä jutussa olevat kuvat myös, mukavan värikkäitä ja crispyjä. 🙂

    1. Mukava kuulla, että miellyttää. Kokeilin kuvien osalta hieman erilaista 🙂

    2. Omasta mielestäni taas nuo kuvat näyttävät aivan liiankin hipstamaticinstagramwhatever-filtteröidyiltä… Mutta makuasioita – yksi pitää alesta, toinen lagerista, jotkut molemmista!

    3. revittelin tätä juttua varten noiden kuvien osalta, kun kyseesä ei ollut olutarvio joihin pyrin saamaan melko lähelle oikean väriset kuvat. Näiden kuvien värejä on korostettu överiksi, mutta tarkoituksella. Kauniita kesäisiä värejä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *