Jaska suosittelee – Alkon erikoisuudet

Alkon erikoisuuksiin lukeutuu pikkusen alle 30 erilaista olutta. Monet näistä ovat belgialaisia Aleja, joten niitä en itse laita tähän kategoriaan, vaan esimerkiksi Chimay Blue löytyy Alkon Alet oluiden alta. Olen valinnut tähän kategoriaan muutaman sellaisen oluen, joita en oikeastaan viitsi väkisin ruveta survomaan mihinkään muuhun joukkoon.

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Panimo: Heller-Trum
Maa: Saksa
Tyylilaji: Savuolut
Voltit: 5,1 %
Lyhyt info: Maailman kuuluisimman savuolutpanimon se ”perussavuolu” Märzen kuuluu Alkon vakiovalikoimaan. Tämän oluen myötä rakastuin näihin savun täyteisiin olutherkkuihin aivan täysin. Tuoksultaan ja maultaan voimakkaan savuinen.
Käyttötarkoitus: Tämä on ennen kaikkea nautiskeluolut. Riistaruoan kanssa testattu monesti ja toimii aivan loistavasti. Toimii myös näin: Syksyisen illan hämärtyessä istun laavulla nuotion äärellä. Nuotio lämmittää mukavasti, mutta mikä lämmittäisi myös kehoa ja mieltä sisäisesti. Kaivan rinkasta pullollisen Rauchbier Märzeniä, kaadan koivupahkasta valmistettuun kuksaan ja annan tuoksun hyväillä nenääni. Kaivan rinkasta kaveriksi kimpaleen savulihaa ja vuorotellen vuolen siitä siivuja ja kaatelen tätä savuolutta ääntä kohti. Se on sitä elämää parhaimmillaan. Suosittelen.
Pakkauskoot ja hinnat: 0,5 litran lasipullo irtoaa hintaan 3,51 €
Olutopas.infossa
Jaskan tarkempi arvio Märzenistä

Vakka-Suomen Prykmestar SavuKataja

Panimo: Vakka-Suomen Panimo
Maa: Suomi
Tyylilaji: Savuolut
Voltit: 9,0 %
Lyhyt info: Kiistämättä yksi Suomen parhaita oluita on tämä Vakka-Suomen Panimon panimomestari Jani Vilppaan taikoma tuhti katajainen ja savuinen taidonnäyte. Oluessa mukana hieman sahtimaisia vivahteita ja vaikka prosentteja on kertynyt 9, niin ei tästä alkoholi puske läpi ollenkaan. Aivan mahtava olut.
Käyttötarkoitus: Nautiskeluolut, joka maistuu parhaimmillaan kynttilän valossa istuessa ja kuunnellessa ulkona paukkuvaa pakkasta. Erittäin hyvä kaveri myös joulukinkulle. Kannattaa kokeilla, että ostaa paketillisen savukylkeä ja sen kanssa nautiskelee.
Pakkauskoot ja hinnat: 0,5 litran lasipullo maksaa 7,24 €
Olutopas.infossa
Jaskan tarkempi arvio SavuKatajasta ja tässä myös savuolut-vertailu, jossa SavuKatajalla vastassa kaksi muuta savuolutta.

One thought on “Jaska suosittelee – Alkon erikoisuudet

  1. Syksy, laavu ja nuotio. Niiden kanssa toimii mikä vaan muumilimpparia vahvempi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *