Jaska suosittelee – Alkon lagerit ja Pilssit

Lager on yleisnimitys jota käytetään pohjahiivaoluista. Suurin osa lagereista on vaaleita lagereita. Pils taas on vaalea lager, jossa on hieman voimakkaampi humalointi. Vaaleiden läpikuultavien lager-oluiden suunnan näyttäjänä on toiminut panimomestari Josef Groll, joka kehitti maailman ensimmäisen pilsner-oluen vuonna 1842. Tätä ennen lager oluet olivat tummia ja sameita. Tämä kyseinen olut on vieläkin tuotannossa ja on varmasti kaikille tuttu Pilsner Urquell.

Lagerit pystytään jakamaan seuraaviin alatyyleihin:

  • Vaalea lager
  • Saksalaistyylinen vaalea lager
  • Pilsner
  • Tumma lager
  • Bock

Tässä tarkempi lista Lager-tyyleistä: Olutopas.info – Olutwiki – Lager

Alkon puolelta ei juuri löydy hirveän hyviä Lagereita tai Pilssejä. Hyllyssä on luonnollisesti Pilsner Urquell sekä lasipullossa, että tölkissä. Tässä kuitenkin pari vaihtoehtoa, jotka kannattaa ehdottomasti maistaa. Lisää tulee jos valikoimaan vaan eksyy jotain mainittavaa.

Ayinger Jahrhundert Bier

Panimo: Aying
Maa: Saksa
Tyylilaji: Helles
Voltit: 5,5 %
Lyhyt info: Ayingerin panimo on tunnettu laadukkaista oluistaan, eikä tämä vuonna 1978 myyntiin tullut satavuotisjuhlaolut ole poikkeus. Tämä tuli takaisin Alkon valikoimaan tämän vuoden alkupuolella ja on oikein maistuva olut. Vahvan maltainen helposti nautittava olut.
Käyttötarkoitus: Tämä on parhaimmillaan, kun saunan jälkeen istahdat ulos terassille ja särvit tätä lasista naamaasi. Liharuokien kyytipoikana myös oiva valinta.
Pakkauskoot ja hinnat: 0,5 litrainen lasipullo 3,65 €
Olutopas.infossa
Jaskan tarkempi arvio Ayingerin Jahrhun…bieristä

Brooklyn Lager

Panimo: Brooklyn
Maa: USA
Tyylilaji: Amber Lager/Wiener
Voltit: 5,2 %
Lyhyt info: Brooklynin panimon valmistama Lager on ehdottomasti yksi parhaita Lagereita mitä on ikinä valmistettu ja saatavilla Suomessa. Jos ja kun haluatte maistella välillä Lager-olutta, jossa on oikeasti makua, niin tässä on juuri oikea puteli siihen tarkoitukseen. Karamellinen ja reilusti humaloitu olut.
Käyttötarkoitus: Ruokajuomana erinomainen esimerkiksi pizzan, purilaisten tai kunnon pihvin kanssa.Illanistujaisissa pari tälläistä menee nätisti seurustelujuomana.
Pakkauskoot ja hinnat: 0,36 litran lasipullo kustantaa 3,12 €
Olutopas.infossa
Jaskan tarkempi arvio Brooklynin laakerista

Saimaan Marsalkka Vaalea Luomu

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Maa: Suomi
Tyylilaji: Premium Lager
Voltit: 5,2 %
Lyhyt info: Saimaan Juomatehtaan valmistama Premium Lager, joka noudattaa panimon koko ajan kasvavaa Luomu -teemaa.  Tuoksultaan ja maultaan maltainen, viljainen ja aromikkaasti humaloitu. Pientä makeuttakin on mukana ja juuri hyvin saksalaista Helles –meininkiä. Helposti juotava Lager, jossa ei ole käytetty mitään turhia kikkailuja, vaan tehty erittäin toimiva olut perinteitä kunnioittaen.
Käyttötarkoitus: Saunaoluena toimii loistavasti. Makkaran tai muun grilliruoan kanssa myös mainiosti.
Pakkauskoot ja hinnat: 0,5 litran tölkki maksaa 3,44 €
Olutopas.infossa
Jaskan tarkempi arvio Luomu Marskista!

Vakka-Suomen Prykmestar Luomu Pils

Panimo: Vakka-Suomen Panimo
Maa: Suomi
Tyylilaji: Tsekkityylinen Pils
Voltit: 5,2 %
Lyhyt info: Vakka-Suomen Panimon Prykmestar LuomuPils on tyylilajissaan loistava tuote. Omassa tyylissään tämä päihittää kaikki muut oluet ja ainut Pils, joka tarjoaa yhtä hyvän makuelämyksen on suodattamaton Pilsner Urquell. VASPin LuomuPils on reilusti humaloitu (41 EBU) ja pehmeän tuntuinen olut. Luomu on aina hyvä asia ja silloin vielä parempi, kun tuote saadaan myös maistumaan erittäin hyvältä. Tässä on onnistuttu juuri siinä.
Käyttötarkoitus: Toimii tilanteessa, kuin tilanteessa.
Pakkauskoot ja hinnat: 0,5 litran lasipullo maksaa 4,14 €
Olutopas.infossa
Jaskan tarkempi arvio LuomuPilssistä!


Weihenstephaner Original Bayrisch Mild

Panimo: Weihenstephan
Maa: Saksa
Tyylilaji: Dortmunder/Helles
Voltit: 5,1 %
Lyhyt info: Maailman vanhimman olutpanimon Weihenstephanin se ”perusolut” eli saksalaistyylinen Helles. Weihenstepahin olutvalikoima sisältää loistavia saksalaisia oluita, jotka kaikki noudattavat hyvin perinteistä saksalaista linjaa. Tasapainoisia ja maistuvia oluita, joissa ei ole mitään ylimääräistä käytetty. Näissä oluissa on juuri Reinheitsgebot –oluen puhtauslaki läsnä. Tämä Original on myöskin erittäin tasapainoinen olut, jossa yhdistyy aromikas ruohoisuus ja viljainen maltaisuus. Helppoa ja hyvää olutta.
Käyttötarkoitus: Saunaoluena tai grilliruokien kanssa menee mainiosti. Näitä pystyy illan mittaan helposti juomaan myös useamman. Penkkiurheilussa toimii hyvin janojuomana.
Pakkauskoot ja hinnat: 0,5 litran lasipullo maksaa 3,53 €
Olutopas.infossa
Jaskan tarkempi arvio orkkis Weihenssistä!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *