Jaska, RentoReino ja HippaHeikki

Vuonna 1995 perustetun lahtelaisen Panimoravintola Teerenpelin oluet Rentoreino ja Hippaheikki olivat maistelussa tuossa muutama päivä sitten. Hippaheikki oli entuudestaan tuttu olut, jota on tullut kertaalleen jo maistettua, mutta Rentoreino oli täysin uusi olut itselleni. Teerenpelin oluet on hauskasti nimettyjä ja tästä hyvänä esimerkkinä oma ”nimikko-olueni” LaiskaJaakko. Muita esimerkkejä ovat mm. HulluJussi, PakkasPaavo, LuomuLeevi jne… Teerenpelin olutravintoloita on tällä hetkellä Lahdessa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Lappeenrannassa. Teerenpeli aloitti vuonna 2002 tislaamotoiminnan ja Alkon hyllyistäkin olen bongannut Teerenpelin viskejä, mutta ovat jääneet odottamaan rahapussin kasvamista ja varmaan sitä, että opettelisin niitä juomaan. Mennään kuitenkin näihin pienempi prosenttisiin mallasjuomiin, joita osaan kyllä juoda.

Teerenpeli Rentoreino

Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Kotimaisista raaka-aineista valmistettu ruisolut. Keitoksen ruismallas osuus on 30%, joten ruista löytyy muualtakin, kuin ranteista. Rentoreino on ollut ennen valikoimassa Lager-versiona ja tämä uutuustuote on Ale-tyyppinen.

Tyyli: Erikoisvilja (Ruisolut)

Voltit: 4,7 %

Ulkonäkö: Parisenttisellä erittäin lyhyt kestoisella vaahdolla vuorattu kuparin ruskea punertava olut. Olut on kirkkaan läpikuultava.

Tuoksu: Tuoksultaan makean karamellimaltainen ja ruisleipämäisiä vivahteita.

Maku: Maussa makea maltaisuus jatkuu ja ruisleipä tulee vahvemmin esille.  Katkeron puraisu on oikein sopiva. Kypsän hedelmäinen ja raikas olut.

Tuomio: Oikein maistuva ruisale, joka erottuu mukavasti perusoluiden suuresta rintamasta sopivalla ruismaisella maullaan.

Ostanko jatkossa: Voi olla, että tätä pitää joskus kokeilla ruokajuomana.

Mistä: Vähittäiskauppojen hyllyistä alkaa aika hyvällä prosentilla löytymään.

Olutopas.info pisteeni: 30/50

Kolme sanaa: Rukiisen maltainen ale

Seuraavaksi seuraani liittyy Hippaheikki.

Teerenpeli Hippaheikki

Oluopas.info – Arvio 

Yleistä: Hippaheikki on kuulunut Teerenpelin valikoimaan vuodesta 2000 lähtien ja sinä aikana pokannut pari palkintoakin. Vuonna 2001 tuli se voitti kultaa Helsinki Beer Festivaleilla pienpanimosarjassa ja 2010 tulikin kultaa Stockholm Beer and Whisky festareilta sarjassa All Ale Max 4,7 %.  Olut on tyyliltään ESB (Extra Special Bitter).

Tyyli: ESB

Voltit:  4,7 %


Ulkonäkö: Parisenttinen kuohkea vaahtoinen olut. Väriltään melko samanlainen, kuin äskettäin maisteltu Rentoreino. Väritys on kuparinruskea.

Tuoksu: Tuoksultaan melko tunkkainen ja reilusti humaloitu. hedelmäinen ja sitruksisen kirpeä brittihumalointi tuntuu mukavasti.

Maku: Alussa tuntuu kirpeä sitruuna. Humalointi on oikein mallikkaasti hoidettu. Pientä makeutta, ruohoisuutta ja tunkkaisuutta. Taustalla myös pientä paahteisuutta. Monipuolinen makumaailma, joka voisi toimia paremmin ilman 4,7 % rajaa. Takertuu pieneen vetisyyteen, mutta ei häiritsevästi.

Tuomio: Parasta Teerenpeliä ja makujen monipuolisuus antaa pisteitä. Maitokauppaolueksi erittäin onnistunut.

Ostanko jatkossa: Varmasti tulee ostettua uudestaankin.

Mistä: Vähittäiskauppojen hyllyiltä löytyy

Olutopas.info pisteeni: 34/50

Kolme sanaa: Suomalainen britti olut

Yhteenveto: Nämä Teerenpelin kaksi olutta ovat oikein onnistuneita massasta erottuvia oluita, joista omaan makuuni Hippaheikki osui paremmin. Hienoa työtä Teerenpeliltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *