Jaskan tuliaiset: Quilmes Cristal & Quilmes Stout

Jaskan tuliaiset: Quilmes Cristal & Quilmes Stout

Yleistä: Argentiinasta tuliaisena tulleista juomista päästään maistelemaan ensimmäisiä oluita. Ensimmäisenä maistelussa ollut viemäritavara Salta Malta paljastui myöhemmin mallasjuomaksi. Itse en tätä etiketistä osannut lukea, kun ei tuo Epsanjan kieli oikein taitu, mutta onneksi saatiin siihen selko.

Tänään on futisilta, kun mestareiden liigan ottelussa FC Barcelona lähtee tavoittelemaan AC Milanin kahden maalin etumatkaa neljännesvälierän toisessa osaottelussa. Aasin siltoja pitkin pääsemme tämän illan pelijuomien kimppuun. Eli päälläni on Argentiinan pelipaita, jossa selässä komeilee Lionel Messin nimi ja numero 10. Messi pelaa Barcelonan riveissä, joten saadaan paidan kautta yhteys illan peliin ja Argentiinan maajoukkueen sponsori on Quilmes, joka on kahdella eri oluella tänään lasissani.

Ensimmäisellä puoliajalla lasiin kaatui se ”perusQuilmes” eli Quilmes Cristal, joka on Argentiinassa synonyymi oluelle. Vähän niin kuin Australialle Foster’s ja vaikkapa Kiinalle Tsing Tao. Quilmesin panimo hallitsee maansa markkinoita n. 75 prosentilla, joten ei ole epäselvää mikä mallasjuoma on paikallisten huulilla.
Quilmes Cristal on ollut saatavilla myös Alkon valikoimasta huhtikuusta 2010 pikkusen vajaa vuosi eteenpäin ja Cristalin tilalla oli käytetty nimikettä Cerveza. Alkon valikoiman pullo oli kokoa 0,33 ja nyt maistelussa oleva on 0,5 litrainen hauskan näköinen pullo. Hauskan pullosta tekee lähes tuplasti normaalia pulloa paksumpi pullonkaula kierrekorkilla. Tätä pullomallia voisi kuvaille, että alanmiesten pullo, kun kyllä tuollaisesta rööristä saa nesteen aika vauhdilla kitusiin.

Vas. Quilmesin rööri ja oik. vertailuna Pilsner Urquell pullo.

Ylläoleva kuva hieman hämää, mutta Quilmesin rööri oli lähes tuplasti suurempi, kuin normipullossa.

Toisella puoliajalla lasista löytyi sitten samaisen panimon tummempaa tuotosta Quilmes Stout. Tässä Stoutissa on lukemani perusteella käytetty kolme eri paahdettua mallasta.Aloitetaan nämä arviot kuitenkin ensimmäisen puoliajan Cristalilla ja siitä sitten Stouttiin.

Quilmes Cristal

Olutopas.info – Arvio

Tyyli: Vaalea Lager

Voltit:  4,9 %

Ulkonäkö: Vaalean keltaisen värisen erittäin poreilevan oluen päälle rakentuu nelisenttinen pesuainemainen kupliva vaahto.

Tuoksu: Tuoksultaan melko mieto, lähes mitäänsanomaton. Hieman maltainen.

Maku: Maultaan Quilmes on makean maltainen ja maissinen olut. Kun tulee se hetki, kun pitäisi maistella, niin eipä tämä maistukkaan miltään. Suutuntumaltaan jää erittäin kevyeksi.

Tuomio: Perusbisse. Nippanappa menee näiden suomalaisten suurpanimoiden lagereiden edelle. Janojuomana menee, mutta ei tästä suurta olutnautintoa saa. Tämä jos on maksanut Alkossa pikkusen reilu pari euroa/pikku pullo, niin eipä olisi hintansa väärti. Ei tämä täysin huono ole, vaan juurikin melko helppo ja mieto tapaus.

Ostanko jatkossa:
  Jos satun joskus eksymään Argentiinaan, niin kyllähän tälläistä voisi aurinkoisena päivänä lipittää janoonsa.

Mistä: Isäukon tuoma tuliaispullo Argentiinasta.

Olutopas.info pisteeni: 17/50

Kolme sanaa:
Maissi, Perusbisse, Kevyt

Quilmes Stout

Tyyli: Stout

Voltit:
4,8 %

Ulkonäkö: Olut kaatuu lasiin hirmuisella suhinalla ja ruskea vaahto häviää oluen päältä lähes silmänräpäyksessä. Väriltään olut on musta.

Tuoksu: Tuoksultaan makean maltainen ja herättää pieniä flashbäkkejä muutaman päivän takaisesta Salta Maltasta.

Maku:
Maultaan erittäin makean maltainen ja mämminen.Maussa mukana myös pientä paahteisuutta, mutta melko vähän. Taustalla on hento sipaisu myös suklaata.

Tuomio: Omaan makuuni aivan liian makea Stout. Tätä juodessa tulee jotenkin enemmän vaan jano. Siltikin melko mielenkiintoinen makukokemus. Positiivinen fiilis jäi, vaikka kyseessä ei ollutkaan mikään huippuyksilö.

Ostanko jatkossa:  En usko, että tulen ostamaan.

Mistä: Isäukon tuoma tuliaispullo Argentiinasta.

Olutopas.info pisteeni: Ei ole Olutoppaassa

Kolme sanaa: Makea, Makeampi, Makein

Futispeli: FC Barcelona – AC Milan: 
Lähtökohdat ottelulle oli Milanin muutaman viikon takainen 2-0 voitto Italian maaperällä. Näistä lukemista Barcelona lähti Messin johdolla hakemaan vähintään sitä kahta maalia, että päästään tasatilanteeseen. Vaikka päälläni olikin pelin aikana Messin paita, niin en liputtanut kummankaan joukkueen puolesta, vaan odotin loistavaa jalkapallo-ottelua. Real Madrid fanina ei tulisi mieleenkään kannustaa Barcaa ja kun vielä Italian puolelta oma joukkuen on Juventus, niin Milanille ei kannustuslaulut rupea raikumaan.

Ensimmäinen puoliaika:
Peliä pelattu ainoastaan viisi minuuttia kun Lionel ”Kirppu” Messi heitti rangaistusalueen rajalta vasempaan yläkulmaan ja Barcan takaa-ajo sai hyvän alun. 38 minuutilla Milan pelaaja (joku?) pääsi yksin läpi kesken Barcan hallinnan ja lähes varma maali vaihtui tolppaan. Puolitoista minuuttia tolppavedon jälkeen soi toisessa päässä, kun Messi tykittää Iniestan syötöstä oikeaan alakulmaan. Kyllähän se maailman paras jalkapalloilija rankaisee jos pääsee rauhassa hämmentämään rangaistusalueen tietämillä. 40 minuutin jälkeen lähdetään taas alkupisteestä, kun kummallakin joukkueella on plakkarissa kaksi häkkiä. Koko ensimmäinen puoliaika oli Barcelonan täydellistä hallintaa, jossa Milanilla ei ollut oikeastaan muuta tehtävää kuin yrittää pysyä perässä.

Toinen puoliaika: Toinen puoliaika alkoi lähes samalla kaavalla ja 56. minuutilla Xavin loistavasta syötöstä David Villa sijoitti nahkakuulan lähes vasempaan yläseen. Tällä hetkellä peli näyttää siltä, että Milan tulee saamaan elämänsä selkäsaunan. Tässä vaiheessa yritin Googlettaa Milanin suurimman tappion, niin ensimmäinen vastaus minkä löysin oli ” Milan’s biggest loss is accepting Ronaldo” :). Loppuun vielä viimeinen niitti Milanin arkkuun, kun Jorgi Alba laittoi lisäajalla Barcan neljännen maalin Milanin verkkoon. Milanilla oli toisella puoliajalla muutama puolittainen paikka, mutta olihan tämä täysin Barcelonan peli. Hieno yksinpelihän se oli, kun eihän siellä loppujen lopuksi ollut kuin yksi joukkue.

Ottelu päättyi FC Barcelonan selvääkin selvempään 4-0 voittoon ja Barca jatkoon yhteismaalein 4-2.

One thought on “Jaskan tuliaiset: Quilmes Cristal & Quilmes Stout

  1. No niin, otetaanpa uusiksi. Luulin siis jo kertaalleen kommentoineeni, mutta koska ajankohta oli eilinen aamu klo 06:47 niin ilmeisesti kofeiinin määrä elimistössäni ei ollut riittävä, että olisin muistanut painaa julkaisu nappulaa. Ei sillä, että mitään älykästä tai aiheeseen liittyvää kommentoitavaa olisi ollut. Silloin tällöin (lue aika usein) tulee kuitenkin tarve ilmaista mielipiteensä asioista vaikkei niitä pyydettäisikään, niin siis nytkin (siis alunperin eilen aamulla). ELi "hassu pullo" ja "kyllä Google tietää" 😉 Ja mielestäni kommentointi silloin tällöin on kohteliasta, jos täällä kerran kyläilee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *