Alkon pienpanimolaiset 2013 – Mikkeller Sort Gul

Alkon pienpanimolaiset 2013 – Mikkeller Sort Gul

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Näiden käsityöläisioluiden maistelussa ollaan päästy siihen vaiheeseen, kun Jaska maistelee tanskalaisen Mikkellerin mustaa ipaa. Tämä oli toinen näistä ulkomaalaisista, jotka tulivat 4.2.2013 alkon hyllyihin muiden käsityöläisoluiden kanssa. Toinen oli sitten Nørrebro Kings County Brown Ale Økologisk, joka saa minun puolestani jäädä hyllyyn. Olen aina tykännyt Mikkellerin oluista, pois lukien edellinen Arkadian Alkosta löytynyt Mikkeller Koppi Tomahawk x Guji Natural Coffee IPA. Tämä erittäin pitkän nimen omaava olut ei uponnut mitenkään päin omaan makuhermostooni ja saikin kunnian olla ensimmäinen huono Mikkeller, mitä olen maistanut. Nyt katsellessani lasissa olevaa mustaa olutta, niin uskon vilpittömästi, että palaamme hienojen Mikkellerin oluiden pariin.

Tyyli: Black IPA

Voltit: 7,3 %

Ulkonäkö: Mustan oluen päälle muodostuu erittäin runsas beige vaahto, joka hiljalleen hävitessään jättää kauniin pitsin lasin reunalle. Todella kaunis olut.
Tuoksu: Voimakkaasti humaloitu paahteinen olut. Raikkaan greippisen hedelmällinen.

Maku: Maussa voimakas humaloitu tulee vielä vahvemmin esille ja paahteisuus tuntuu voimakkaammin. Greippistä katkeruutta havaittavissa, mutta paahteisuus taittaa tätä jättäen sen taustalle.

Tuomio: Ehdottomasti näiden pienpanimolaisoluiden parasta kärkeä. Hieno paluu hyvän makuisten Mikkellerien pariin huonon Mikkeller Koppi Tomahawk x Guji Natural Coffee IPAn jälkeen.

Ostanko jatkossa:  Ostin jo toisen pullon ja suosittelen kaikille.

Mistä: Rajoitettu erä pienpanimo-oluita Alkossa

Olutopas.info pisteeni: 37/50

Kolme sanaa: Paahteinen, Humalapommi, Greippinen

6 thoughts on “Alkon pienpanimolaiset 2013 – Mikkeller Sort Gul

  1. Olisikohan tässä tapauksessa päässyt syntymään vähän turhankin kookas vaahto..

    1. näin siinä pääsi käymään, mutta toisessa pullossa kaato onnistui hieman paremmin. Siltikin melko reilu vaahto.

    2. Tai siis; näyttää lähinnä siltä kuin olutta olisi joko vähän hölskytelty ennen avaamista tai sitten kaadettu muitta mutkitta keskelle lasia, eikä reunoja pitkin aloittaen kuten kuuluisi. Saa ne tietysti kaataa aivan kuten haluaa, mutta minusta tuollainen vaahto ei kyllä enää palvele oluen makua.

  2. hätäinen kaato. liian aikaiseen nostin lasin pystyyn. kyllähän se on maltti valttia kun olutta kaataa

  3. Reittausblogissa aivan sama virhe kaadossa – jumalaton määrä eli puoli lasia vaahtoa. Taitolaji tuo kaato…

    1. Se on kyllä totta, että taitolaji on tuo oluen kaataminen. Jotenkin tämä olut yllätti ja kävi noin. Toisella kerralla onnistui jo huomattavasti paremmin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *