Alkon pienpanimolaiset 2013 – Nokian Tuplakeisari

Alkon pienpanimolaiset 2013 – Nokian Tuplakeisari

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Vuonna 1991 perustetun Nokian Panimon oluita löytyy lähes jokaisesta kaupasta ja Alkostakin tämän arvioinnissa olevan Tuplakeisarin lisäksi on kolme nokialaista. Maitokauppavahvuisista panimon tuotoksista itselleni ostoskoriin tarttuu yleensä joku näistä kolmesta Keisarista: Kellari, Elowehnä tai Luomu. Näistä kolmesta olen suosinut eniten tuota Kellaria, joka yleensä on toiminut itselläni saunaoluena. Vuoden vaihteessa huomasin vielä senkin, että esimerkiksi Joensuun Prismasta tämä olut irtoaa pikkusen yli kahdella eurolla, kun viime vuonna hinta oli 50 senttiä kovempi. Lähes kaikkien Prisman valikoiman oluiden hinnat nousivat vuoden vaihteessa, kun sitten Kellarin hinta tippui. Positiivinen juttu.

Maistelussa ollutta Tuplakeisari kohtaan ei suuria odotuksia ollut, mutta halusin silti kokeilla miltä tämä uusi nokialainen maistuu. Tyylilajiltaan Tuplakeisari on Doppelbock ja Tämän tyylilajin ykköstuotos Ayinger Celebrator kuuluu omiin suosikki oluisiini. Laskeskelin tuossa, että tämä Tuplakeisari on 14. maistelemani Nokian Panimon olut ja jokainen niistä kuuluu vielä panimon valikoimaan. Joten melko laajalla valikoimalla panimo tekee oluitaan. Tähän vielä kun vielä lisää sen, että lähes jokainen on vielä erityylinen olut, niin valinnan varaa löytyy. Laajassa valikoimassa on se, että myös niitä huonoja löytyy. Onneksi pääasiassa Nokian Panimon oluet ovat hyviä tai melko hyviä.

Mennään sitten katsomaan, kuinka pärjää tämä Tuplakeisari.

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 8,0 %

Ulkonäkö: Lasiin kaatui lähes vaahdoton punertavan ruskeaolut.

Tuoksu: Tuoksultaan Tuplakeisari on hieman metallinen, alkoholillinen ja taustalta löytyi pientä hedelmällisyyttä.

Maku: Maussa tuntuu alkoholi melko voimakkaasti. Tästä puuttuu sellainen Ayinger Celebratorista tuttu pehmeys ja Tuplakeisari on melko karkea. Maussa kuitenkin on mukana vähän hedelmää ja mallasta. Vähän sahtimainen.

Tuomio: Viinalager, josta ei oikein positiivista kerrottavaa jää. Kyllähän tämän joi, mutta ei tästä kyllä nauttinut.

Ostanko jatkossa:  En varmasti tule ostamaan.

Mistä: Rajoitettu erä pienpanimo-oluita Alkossa

Olutopas.info pisteeni: 22/50

Kolme sanaa: Alkoholi, Viinalager, Huono.

”Tuplasti enemmän” Niin mitä???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *