Jaska reissussa: Heltsinki/Epsoo 02/2013

Veeärrän veturi surahti käyntiin ja matka kohti pääkaupunkia alkoi. Muutaman tunnin päästä saavun Helsingin rautatieasemalle ja ensimmäiseksi lähden suunnistamaan kohti Oluthuone Kaislaa, jossa tarkoituksena olisi maistella jotain sellaista olutta, jota ei vielä ole tullut maisteltua. Tässä vaiheessa en osaa vielä sanoa mitä se on, mutta uskon ja toivon, että sieltä löytyy jotain hyvää maisteltavaa.

Tämän matkan virallinen tarkoitus oli lähteä muuttoavuksi ja pyrin myös pitämään tämän tehtävän mielessäni. Piti lähteä Pohjois-Karjalasta miehen kantamaan muuttokamoja, kun ei koko Etelä-Suomesta löytynyt näin vahvaa miestä. Vitsi vitsinä! Tarkoitin, että ei koko Suomesta.

Junan kaiuttimista kuuluu, että seuraava pysäkki Kesälahti ja jollain matkustajalla soi puhelin soittaen kaunista luritusta Matti Näsän äänellä jotenkin näin: Voi helevetin perse. Kaikki menee päin vittua. Ja tämä kuului viisi kertaa peräkkäin. Näiden motivoivien sanojen jälkeen jaksaa taas jatkaa matkaa.

Elikkäs kun reissumies on heittänyt naamaansa huurteisen Kaislassa, on aika lähteä kohti seuraavaa kohdetta.  Seuraava etappi ennen bussi matkaa Matinkylään on Alkon lippulaivaliike, jossa olisi tarkoitus käydä ensimmäistä kertaa elämässäni. Olen tutkiskellut kyseisen liikkeen valikoimaa ja kyllähän sieltä ostoslistaan tuli poimittua muutamia herkkuja. Tässä seuraavaksi kyseinen lista ja niitä klikkaamalla Olutopaan arvioihin ja jossain vaiheessa varmaan omiin arvioihin.

Arkadian Alkon ostoslista:

Jokainen tältä listalta on minulle uusi tuttavuus, joten mielenkiinnolla lähden tutustumaan näihin juomiin. Se että lähteekö noista kaikki mukaan selviää vasta sitten, kun Alkon kassaan on pennini kilahtanut. Alkon reissun jälkeen nokka kohti Matinkylää ja sieltä vielä pikainen reissu Ison Omenan Citymarkettiin, josta illaksi muutama janojuoma.

Jokohan tässä olis yhden aamukahvin verran tullut kirjoiteltua.

Ja loppuun vielä Ismo Leikolan neroutta: Ismo Leikola – Pendolino

Ravintolavaunussa kaikki on helvetin kallista, puoli litraa vettä maksaa kaksi euroa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *