Kadonneen Achel 8 Blondin metsästäjät

Blondi

Tarina sai alkunsa huomattuani Alkon nettisivuilta, että kahteen Joensuun Alkoon oli saapunut Achel 8 Blond olutta. En ollut ennen maistanutkaan tätä kyseistä olutta ja lukemieni arvioiden mukaan sen pitäisi olla erittäin toimiva Trappistiolut. Kaupungilla käydessäni ajattelin käydä hakemassa pullollisen tätä Belgialaista herkkua ja eikun tsekkiläisen autoni keula kohti Prismaa. Hetken päästä seisoin silmäilemässä, että missä blondini olisi. Samaisen panimon brunettia oli hyllyssä reilusti, mutta blondia ei näkynyt missään. Todettuani, että perskeles ei sitä ole hyllyssä. Kysyin sitten Alkon myyjältä, että löytyykö Teiltä tätä olutta, mutta sen pitäisi olla Blond ja samalla osoitin Achel 8 Brunea. Myyjä vastasi: Joo löytyy ja osoitti La Trappe Dubbelia siinä alemmalla hyllyllä. Sitten käydään tämä asiakaspalvelutilanne vuoropuheluna tässä alla.
Jaska: Ei ei tuo on ihan eri olut. Se pitää olla Achel Blond ja samannäköinen, kuin tuo Achel Brune.

Myyjä: Joo se on varmaan niitä pienpanimo- oluita, jotka ei ole vielä tullu myyntiin.

Jaska: Ei se kyllä ihan niitä ole. Alkon sivuilla näkyy Teidän liikkeen saldon, että 24 pulloa pitäisi olla.

Myyjä: Käyn katsomassa takahuoneesta.

Minä totesin päässäni, etten nyt taida keskustella sellaisen henkilön kanssa, joka hirveästi tietää oluista. Sitten hän palasi takahuoneesta tyhjin käsin ja tuli osoittamaan Achel Brunea sanoen.

Myyjä: Että tässähän tätä on, mutta hinta on väärä.

Jaska: Se on Brune ja minä haluan sitä Blondia. Saman näköinen pullo, mutta siinä lukee Brunen tilalla Blond.

Myyjä: Hetkinen käyn katsomassa täkahuoneesta vielä uudestaan.

Tässä välissä toinen myyjäkin kävi osoittamassa sitä Brunea ja ilmoitti, että tässä sitä on. Meinasin jo tässä vaiheessa kävellä hakemaan Kossupullon vaikken kirkkaita juokkaan ja kävellä ulos. Mutta olin ajanut sinne hakemaan tätä vaaleaa Achelia ja sen kanssa minä päätin myös poistuvani liikkeestä. Sitten myyjä saapui iloisena takahuoneesta kantaen laatikkoa (laatikossa teksti La Trappe Bockbier) ja ilmoitti hymyissä suin.

Myyjä: Nyt se vihdoin ja viimein löyty. Avasi laatikon ja tarjosi pullollisen hollantilaisen Trappistipanimon olutta.

Jaska: Ei tämä ole se vaan tällainen.

Osoitin kännykästäni kuvaa Blondistani (huom: olut). Sitten myyjä lähti kolmannen kerran takahuoneeseen ja sitten se tapahtui. Takahuoneesta tuli laatikko eteeni ja sieltä paljastui 24 pulloa Achel 8 Blond nimistä Trappistiolutta. Myyjän hymy tarttui omaankin naamaani, kun laitoin pullollisen tätä juomaa koriini

Myyjä: Kiitos että kävit, niin saadaan tämä olut hyllyyn, jonne se kuuluukin.

Kiittelin myyjää ja hymyissä suin nappasin vielä pullollisen Stadin Barley Winea mukaan. Viime viikolla kävin laittamassa Alkon hyllyyn Ayinger Jahrhundert-Bierin, kun sitä kyselin ja nyt oli Achel 8 Blondin aika. Seuraavaksi varmaan se Brooklyn Black Ops ja 4.2. käyn laittelemassa 11 pienpanimo-olutta. Toimitan sivutuloverokortin Alkoon. No vitsi vitsinä.

Tarinan tarkoitus:

Tarinan tarkoitus ei ollut olla vittuiluviesti kenellekään, eikä tämä ole tarkoitettu loukkaamaan kyseisen yrityksen työntekijöitä. En halua tällä moittia kyseistä asiakaspalvelijaa, joka jaksoi hymy naamallaan auttaa minua, vaikka selvästi näin, ettei hän ole mikään olutasiantuntija. Haluan kiittää, että hän hoiti asian kunnialla loppuun, eikä vaan todennut että enpä tiedä ja no eihän tuota näytä hyllystä löytyvän. Kiitos ja tänään Blondia lasiin.

Ja onhan se totta, että nuo Achelin kaksi pulloa ovat lähes
identtiset.

 

9 thoughts on “Kadonneen Achel 8 Blondin metsästäjät

 1. Tekisipä tähän mieli kommentoida jotain blondeista ja bruneteista, mutta koska en nyt ajattele oluita niin antaapa olla. Pääasia lienee, että sait mitä olit hakemassa ja molemmat olivat tyytyväisiä, sinä ja myyjä. Joskin lähes vastaavassa tilanteessa, täsmälleen samassa liikkeessä, olen joskus ollut viinihyllyn äärellä.

 2. Ei näytä olevan kovin asiantuntevaa palvelua siellä myymälässä, vaikka ilmeisesti hyvää palvelua kuitenkin, koska viitsi useamman kerran mennä takahuoneeseen etsimään sitä olutta. =) Turun kohdalla ainakin omissa käymissäni Alkoissa tuntuu olevan varsin asiantuntevaa myyjää, oluistakin.

  1. Itsekin aina toivoisi, että olisi sellainen asiakaspalvelija, jonka kanssa voisi keskustella näisä juomista. Kiva kysyä tietämättömältä, että mitä olutta suosittelet ja vaikka itse en älyttömän paljoa vielä tiedä näistä mallasjuomista, niin monesti tuntuu löytyvän enemmän kuin niiltä jotka siellä ovat töissä. Jokaisessa Alkossa pitäisi olla se yksi "olutpäällikkö", joka olut tietämyksellään häikäisee asiakkaat. Tälläinen henkilö saisi sellaisetkin asiakkaat, jotka hakevat niitä Olvin Tuplapukkeja ja muita viinalaakereita, niin maistelemaan uusia ja oikeasti hyviä oluita. En sitten tiedä vaikka jokaisessa A-marketissa olisikin tämä mystinen "olutvelho", ei vaan ole tullut luokseni loitsuja tekemään.

 3. Minkähän takia sitä Bockbier-laatikkoakin takahuoneessa jemmattiin? No hyvä, että sekin saatiin oletettavasti myyntiin.

  1. Siellä oli hylly täynnä Bockbieriä, mutta sitä en ymmärrä miksi tätä La Trappen Bockbieriä on näinkin paljon otettu myyntiin. Kyseisessä Prisman Alkossa saldo näyttää vielä 39 pulloa ja koko Suomen saldo 2336 putelia. Noita on myytävänä vielä ensi jouluna, kun ei se minun mielestäni ainakaan ollut erikoinen juoma. Tuolla 3,71 €:n hinnalla saa kyllä paljon parempia oluita, joten omasta puolestani ei Bockbierin saldot hupene tai sitten pitää melkoisesti hinnan pudota.

 4. Saako kysyä ruokajuomasuosituksia? Tässä tulee jokatapauksessa kun tuli päätettyä just tän viikonlopun jonkun illan eväspuoli (kun jaksan tehdä). Eli tarjolla olisi erittäin ohutpohjaista (maailman parasta) pitsaa ilmakuivatulla kinkulla, vuohenjuustolla ja tomaatilla ja juustot siihen vielä päälle, siihen sivuun vielä vähän perus vihreää salaattia mahdollisesti "kuutamokuivatuilla" tomaateilla höystettynä. Mut mitä juotais? Vai viiniä (kirosana ?) sittenkin?

  1. Itse olen suosinut pizzan kanssa yleensä Lager -tyylisiä oluita, joita nykyisin ei tule oikeastaan muuten juotua, kuin ruokajuomana. Hyvät Lager oluet ovat harvassa, mutta Alkosta ainakin löytyy Brooklyn Lager, joka on erittäin maistuva ja miljoona kertaa parempaa, kuin maitokauppojen perussalkkubisset. Mutta jos ei ole tottunut olutta juomaan, niin tuota Brooklyn Lageria kannattaa kokeilla mieluummin, kuin jotain kaupan kuraolutta (Olvit,Karjalat yms.)

   Tuossa vielä linkki arviooni:
   http://jaskankaljat.blogspot.fi/2012/10/brooklyn-lager.html

  2. ja onhan se näin, että paras juoma pizzan kanssa on aito ja alkuperäinen Coca-Cola 🙂

  3. Kiitos avusta! Rohkea rokan syö tai siis tässä tapauksessa kaljan juo. Ja ostaa colat kaiken varalle:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *