Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel

Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Nyt tässä junassa istuessa voikin kirjoitella näitä vanhoja arvioita talteen. Muutamia viikkoja sitten maistelussa oli tämä tonttuolut, joka on belgialaisen Achouffe-panimon se paras tuotos. Tämä olut on toista kertaa maistelussa ja panimon ”perustonttu” eli La Chouffe on ollut lasissa muutaman kerran enemmän. Nämä kumpainenkin tonttubisse ovat omaan makuhermostooni erittäin loistavasti ja tässä Chouffe houbl…jne.. onpa erikoinen nimi, niin suosikkini Amarillo antaa sitä mitä Jenkkihumala fani kaipaa eli hienon sitrusmaisen/ruohoisen humalapläjäyksen.

Panimo on perustettu vuonna 1982, joten kyseessä on melko uusi panimo. Nykyisin panimo kuuluu Duvel-Moortgat-yhtiölle.

Tyyli: Double IPA

Voltit:
9,0 %

Ulkonäkö: Tämä olut on kuohkealla kuplivalla valkoisella vaahdolla päällystetty erittäin hiilihappoinen kullankeltainen juoma.  Vaahto on erittäin kestävä ja haihtuessaan jättää kaunista pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksultaan voimakkaasti humaloitu. Sitrushedelmäinen. Amarillo humala tuntuu melko vahvasti. Makeaa maltaisuutta on myös havaittavissa. Raikas tuoksu.

Maku: Maultaan pehmeä ja makean maltainen. Sitrushedelmäinen (greippinen), havuinen ja ruohoinen humalointi. Amarillo tuntuu mukavasti, joka itselleni aina positiivista. Erittäin raikas ja nautinnollinen olut, jossa alkoholi tuntuu hieman, mutta ei häiritsevästi.

Tuomio:
Erittäin toimiva Double IPA ja tästä tykkään todella paljon. Ei kuitenkaan yllä suuren ja mahtavan Nøgne Ø #100:sen tasolle.Ja kukapa tuohon satasen tasolle yltäisikään.

Ostanko jatkossa:  Tulen varmasti ostamaan uudestaan.

Mistä: Alkosta

Olutopas.info pisteeni: 42/50

”Tonttubisse”

2 thoughts on “Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel

  1. Tsau,

    ja kiitos Blogeilusta 🙂

    Ainut miinus mielestäni on tämä valkoisen ja mustan kontrasti, joka käy ainakin minun silmiini.

    Pehmeämmät värit toimisivat paremmin.

  2. Kiitokset. Itse asiassa tämä väri käy omiinkin silmiini. Tämän vuoden yksi tavoitteeni on saada luotua tälle blogille raikkaampi värimaailma ja muutenkin päästä eroon tästä tylsästä ja värittömästä teemasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *