Jaska reissussa: Heltsinki/Epsoo 02/2013 osa2

Ilta on hämärtynyt ja matkaaja istuu pahvilaatikkojen keskellä ja katselee huomista projektiaan. Kädessä kitkerän raikas Nøgne Ø Bitter. Tämä oli kerta kaikkiaan olutharrastajalle hieno päivä ja varmaan jopa hienoin. Päästyäni Helsinkiin iskin puhelimessa navigaattorigpskarttahässäkän päälle ja lähdin suunnistamaan kohti Oluthuone Kaislaa (Vilhonkatu 4). Olen ehkä maailman huonoin suunnistaja, kun en meinannut löytää melkein rautatieaseman vieressä olevaa olutravintolaa edes puhelin apunani. Pyörin juna-aseman ympärillä kuin puolukka pil.. pilsnerissä. Sitten laitoin puhelimen taskuun ja suunnistin kuin esi-isämme konsanaan tähtien mukaan (siis kadunosoitekylttejä seuraten). Pääsin sisälle tähän monien olutharrastajien kehumaan paikkaan.

Oluthuone Kaisla oli juuri sitä mitä kuvittelinkin. Ensimmäisenä silmiini iski suuri liitutaulu täynnä hienoja oluita. Sitten näkyi oikealla kolme kylmäkaappia pullollaan toinen toistaan loistavampia oluita. Siellä oli monia juomia, jotka olen maistanutkin, mutta lukuisia maistamattomia. Valikoiman laajuus ja laatu olivat heti silmin nähtävissä. Erittäin laaja hanavalikoima oli myös hieno asia. Henkilökunnan oluttietämys oli myös erittäin kattavaa  ja se on aina hieno asia, kun asiakaspalvelija tietää mitä myy. Sitten löysin pelin aloittajan:

”West12”

Tämä kyseinen olut on hankalasti saatavilla ja enpä olisi uskonut, että tässä vaiheessa ”oluturaani” pääsisin maistelemaan tätä kaikkein parasta. Ja olihan se aivan taivaallista. Pistän tästä lähiaikoina arviota tulemaan, niin sitten nähdään onko Nøgne Ø #100:sta parempi olut.

Peli oli avattu maailman parhaalla, joten ei siitä ainakaan parempaan suuntaan voi mennä. Silti ei todellakaan menty metsään seuraavalla valinnalla, kun hanasta lasiini valui Plevnan Siperia. Tästä ei paljasteta sen enempää, kuin että maailman parhaan jälkeen tuli sitten juotua Suomen parasta olutta. Aivan mahtava olut.

Plevnan Siperia

Yhteenvetona Oluthuone Kaislasta:

Rento ja viihtyisä paikka jossa on hienoin ja kattavin olutvalikoima mitä olen tässä maassa nähnyt. Ammattitaitoinen henkilökunta on erittäin positiivinen asia. Kaksi loistavaa olutta tuli nautiskeltua ja uudelleen tulen käymään varmasti. Kiitos Kaisla.

”The Magnificent Seven”

Suosittelen kaikille oluenystäville!

Seuraavana etappina Arkadian lippulaiva Alko, joka löytyi melkoisen helposti tällaiselta suunnistajanerolta. Hienoja oluita oli rivissään melko kattava määrä ja siitä löysin itselleni seuraavanlaisen setin:

  • Crew IPA
  • Alesmith IPA
  • Stone Old Guardian
  • Mikkeller Koppi Coffee IPA
  • Plevnan Barley Wine
  • Nøgne Ø Imperial Rye Porter
  • BrewDog Abstrakt AB:06

Loistava saalis, vaikka itse sanonkin. Ainoa pettymys oli Stone Imperial Russian Stoutin puuttuminen, mutta sitten lähti tanskalaisen Mikkellerin Koppi Coffee IPA tilalle. Bisset reppuun ja eikun pihalle. Kaivoin jo puhelimen esiin, että etsin sieltä Kampin. Samalla kun karttaohjelma itseään aukoi, niin katselin ympärilleni ja Kamppi oli vieressä. Voi vittu, että meikä on kova suunnistaja. Eikun bussilla Matinkylään ja Isoon Omenaan. Alkosta mukaan vielä uutuus mystinen Brooklyn Black Ops ja sitten Cittariin. Sieltä muutama helppo käyttöolut mm. Nøgne Ø Bitter ja Helles Schlenkerla Lagerbier. Nyt tässä edelleen laatikoiden keskellä ja nuo bitter vetää viimeisiään. Ei voi muuta visertää tästä päivästä, kuin kylläpä on olutharrastajan makunystyröitä hemmoteltu oikein kunnolla tänään.

2 thoughts on “Jaska reissussa: Heltsinki/Epsoo 02/2013 osa2

  1. Westyn 12.. Uskomatonta. Oliko tuolla Kaislassa sitä kuinka paljon?

    1. baarimikko sanoi että muutama pullo löytyy. sen tarkemmin en tajunnut kysyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *