Alkon pienpanimolaiset 2013 – Malmgård Huvila Oak Porter

Alkon pienpanimolaiset 2013 – Malmgård Huvila Oak Porter

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Viime vuoden keväällä Malmgårdin Panimo ihastutti lukuisat laatuoluiden ystävät tuomalla Alkon 80 –vuotissyntymäpäivän kunniaksi myyntiin Huvila X-Porter –nimisen oluen. Ihastui tähän olueeseen kerta heitolla ja X-Porter oli Alkon synttärioluiden toinen suosikkini Stadin American Amber IPA:n kanssa.

Noin vuosi eteenpäin näistä synttärijuhlista ja Alkon hyllylle ilmestyy Malmgård Huvila Oak Porter. Kyseessä on tämän X-Porterin lastutettu versio. Ero vuoden takaiseen on eri humalalajikkeet ja tammilastukypsennys. Kypsennys vaiheessa sekaan on vuoltu siivuja viskitammitynnyrin sisuksista ja maistamalla tätä Oak Porteria huomaatte, että makua lastujen vuoleminen on tuonut. Olin pari päivää ennen tätä HOP:ia (näköään keksin lempinimen tälle) maistellut pullollisen Plevnan Barley Winea, joka on kypsytetty yhdeksän kuukautta sherrytynnyrissä. Amatöörinä en olisi osannut sanoa, että kumpi on kypsynyt siinä itsessään eli tynnyrissä ja kumpaan on heitelty sekaan palasia tynnyrin kupeesta.

Oak Porter oli minulle Malmgårdin panimon yhdeksäs maistelemani olut ja voin jakaa oluet kolmeen kategoriaan. Huom. Tää on vain mun mielipide eli saa olla eri mieltä jos uskaltaa 🙂

Loistavat: Huvila X-Porter ja Huvila Oak Porter
Hyvät: Huvila E.S.B., Belge, Dinkel ja Huvila Pale Ale
Huonot: Blond Ale, Huvila Joutsen ja Jouluolut

Mennäänpäs sitten viritetyn X-Porterin kimppuun. Arviossa mukana uusi kohta nimeltään: Kolme sanaa. Se löytyy arvion lopusta ja siihen on tiivistetty oluen arvio ja muut fiilikset.

Tyyli: Portteri

Voltit: 7,0 %

Ulkonäkö: Lasiin kaatuu musta olut, jonka päälle muodostuu tiivis pieni beige vaahto.

Tuoksu: Tuoksussa päällimmäisenä vallitsee vahva paahteisuus ja viskitynnyri. Mukana on myös puuta ja suklaata. Tämä olut tuoksuu erittäin hyvältä.

Maku: Makumaailmassa tulevat esiin pehmeä paahteisuus ja vahva kahvi. Taustalla tulee hienosti esiin viskimäisyys ja vieläpä sopivan pehmeästi. Vanilja ja tammi ovat maussa myöskin mukana.

Tuomio: Aluksi tämä viskimäisyys hieman epäilytti, että tykkäänkö tästä, mutta loppua kohti tämä Oak Porter rupesi maistumaan erittäin hyvältä ja tykkäsin tästä melkoisesti. Hieman kuitenkin alkuperäinen X-Porter oli parempi, mutta ei kyllä paljoa. Ehdotonta parhaimmistoa näistä pienpanimo-oluista. Tummien oluiden ja viskien ystäville. Itse en ole viskien ystävä, mutta tykkäsin silti

Ostanko jatkossa:  Kävin jo hakemassa toisen pullon. Käykää tekin, koska näistä ei ole kohta muistona, kuin tämä arvio. Näiden lisäksi piti hakea vielä pari pullollista kellariin.

Mistä: Rajoitettu erä pienpanimo-oluita Alkossa

Olutopas.info pisteeni: 37/50

Kolme sanaa: Paahteisuus, Viski ja Lastutus

”Lastutettu X-Porter”

2 thoughts on “Alkon pienpanimolaiset 2013 – Malmgård Huvila Oak Porter

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *