Ayinger Celebrator

Ayinger Celebrator

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tässä tulee se lupaamani arvio Ayinger Celebratorista. Kyseessä on Doppelbock tyylilajin edustaja ja itse asiassa lajinsa ykköstuote. Tämä on yksi Alkon valikoiman omia suosikkejani ja kuuluu vakio-ostoksiini siinä missä Fuller’s ESB, Schneider Weisse TAP6 Unser Aventinus ja Sinebrychoff Portteri. Tämä baijerilaisen olutpanimon hienoakin hienompi olut oli poissa Alkon valikoimasta nelisen vuotta kunnes palasi valikoimaan viime vuoden syyskuussa. Oluen saavuttua takaisin Alkon hyllyyn muistelen heti hyökänneeni hakemaan pullollisen tätä herkkua, koska ennen en ollutkaan Celebratoria maistanut. Ayingerin juomista ainoa kokemus oli viime kesä Espoon Gallows Birdissä maistelemani Ur-Weisse, joka oli kelpo olut ja myös oman tyylinsä ykkönen. Ayingerin laadun huomaa selailemalla Olutoppaassa olevia Ayingerin oluita, joista monet ovat tyylinsä kärjessä tai kolmen parhaan joukossa. Taas yksi panimo, joka ei huonoa olutta taida tehdä. Itse en voi vielä täysin lukkoon lyödä tuota väittämää, koska makuhermostoani on koitellut vain kolme Ayingerin juomaa. Pitemmittä puheitta arvion kimppuun. Eilen löytyi Joensuun Citymarketista Ayingerin Leichte Bräu-Weisse, joka on ainakin Olutoppaan mukaan huonoin Ayingerin olut. Pitää joku ilta maistella tätä mietoa vehnäolutta ja arviohan tulee tänne, kunhan runosuoni on puskenut pihalle tarpeeksi tekstiä.

Winter-Bock
Tästä Celebratorista on olemassa myös versio nimeltä Winter-Bock. Kyseinen olut on tismalleen sama tuote. Ainoat erot ovat eri nimi, isompi pullo ja erilainen etiketti. Tämä Winter-Bock kuului mm. vuoden 2013 Alkon jouluolutvalikoimaan. Winter-Bock on hieman parempi, kuin tuo Celebrator, koska se on isommassa pullossa 🙂

Panimo: Aying

Maa: Saksa

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 6,7 %

Kantavierre: 18,4 %

Katkerot: 22,0 EBU

Väri: 136,0 EBC 

Ulkonäkö: Erittäin tumman ruskea olut valuu hiljalleen lasiin rakentaen reilun, mutta melko lyhyt kestoisen vaahdon.

Tuoksu: Tuoksussa vallitsee paahteisuus. Paahteisuuden kanssa käsi kädessä tulee karamellista makeutta ja maltaisuutta.

Maku: Maultaan makean karamellinen ja paahteinen. Maussa mukana tummaa hedelmää ja hiven suklaata. Maltaisuus tuntuu myös melko voimakkaasti.

Tuomio: Aivan loistava olut, joka maistuu joka kerta yhtä ainutlaatuiselta. Taas yksi olut, josta ei huonoa sanottavaa keksi.

Ostanko jatkossa: Vakio-ostos

Mistä: Alkosta

Olutopas.info pisteeni: 41/50

Huom. muokattu 21.12.2013 – Lisätty kuvia Ayinger Winter-Bockista ja hieman kommentteja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *