Nøgne Ø Bitter

Nøgne Ø Bitter

Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Jouluolut arvostelut on nyt kaikki julkaistu, joten kaivetaanpas arkistoista muutaman viikon takaa seuraavanlainen olut: Nøgne Ø Bitter. Tämä norjalainen tuli vastaan viime Espoon reissulla Ison Omenan Citymarketissa, josta silloin tällöin löytyy oikein maistuvia yksilöitä. Bitteriä pullo mukaan ja reilun viikon se jääkaapissa odotteli maistelua. Kuten kuvastakin näkyy, niin taustalla odotteli myös samaisen norjalaispanimon toinen olut, josta en ole kuin kehuja lukenut. Siitä kirjoittelen myös tässä lähiaikoina. Sanotaanko näin, että samana iltana tuli Nøgne Ø Imperial Stout koettua ensimmäistä kertaa ja ei varmasti viimeistä. Paras juomani olutkin tällä hetkellä on Nøgne Ø panimon valmistama #100, joten panimo on kyllä tunnettu erittäin laadukkaista oluistaan. Harmittaa vaan, kun #100:sta ostaessa sen vieressä olisi ollut myös Imperial IPA (#500), joka olisi varmasti ollut lähes #100:sen veroinen. Eipä sitä tietysti kaikkea voi, eikä pystykään ostamaan. On nautittava niistä joita tulee hommattua.

Tyyli: Premium Bitter/ESB

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Vahva kupliva vaahtoinen sameahkon oranssinen väri. Näyttää simalta.

Tuoksu: Vahvasti humaloidun tuoksuinen. Hedelmäinen, maltainen ja hivenen havuinen.

Maku: Kirpeän greippinen humalointi, joka oikein potkaisee ensi puraisulla. Tuoksun pieni havuisuus tulee vahvemmin maussa esille. Raikas olut.

Tuomio: Erittäin toimiva olut ja tykkäsin melkoisesti. Maitokauppaoluiden aatelia ainakin omasta mielestäni, mutta Joensuun maitokauppojen huonoon valikoimaan tottuneena ei tarvitse hirveä erikoinen olut olla, kun rupeaa kiinnostamaan. Kaikin puolin kuitenkin Nøgnelle kaikki kunnia taas yhdestä onnistuneesta oluesta. Panimo jolta en ole vielä huonoa maistanut ja en usko, että ikinä tulen huonoa maistamaankaan.

Ostanko jatkossa: Uskon, että tätä tulee vielä tulevaisuudessa maistettua.

Mistä: Espoo Iso Omena Citymarket

Olutopas.info pisteeni: 37/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *